ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Πλήρης διάρρηξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων: Η Ρωσία έβαλε «λουκέτο» στο ελληνικό προξενείο της Μόσχας

Πόσο ακριβά θα πληρώσει η Ελλάδα την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ουκρανικό;

Πλήρης διάρρηξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων: Η Ρωσία έβαλε «λουκέτο» στο ελληνικό προξενείο της Μόσχας

Η Ρωσία βάζει «λουκέτο» στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και πλέον είναι πλήρης η διάρρηξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων.

«Την 1η Νοεμβρίου 2023 τερματίστηκε η Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας για το άνοιγμα του Γενικού Προξενείου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα», αναφέρει ο ρωσικός κυβερνητικός ιστότοπος «Pravo» σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το κεντρικό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας βρίσκεται στη Μόσχα, στη λωρίδα Λεοντιέφσκι, κοντά στην Πύλη Νικίτσκι. Το εμπορικό τμήμα της πρεσβείας βρίσκεται στην Spiridonovka, 14, όπου βρίσκεται και το προξενείο.

Τίθεται το εύλογο ερώτημα πόσο ακριβά θα στοιχίσει στο μέλλον στην Ελλάδα η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ουκρανικό.

Η Ελλάδα είχε ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς με την ομόδοξη Ρωσία.

Ιστορικούς, γιατί η Ρωσία έπαιξε καίριο ρόλο στην προσπάθεια του Έθνους να κατακτήσει την ελευθερία του από την Οθωμανική Αυτοκρατορία (η Μόσχα σταμάτησε και την τουρκική προέλαση στον ατυχή πόλεμο του 1897) και θρησκευτικούς λόγω της Ορθοδοξίας (η προώθηση της αθεΐας δεν είναι καθόλου τυχαία).

Κανείς δεν ξέρει όταν τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αν μία μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να αποκαταστήσει τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σίγουρο είναι πως δεν χαρακτηρίζεται ως σοφή εξωτερική πολιτική να καθίσταται ως εχθρική χώρα μία πυρηνική υπερδύναμη, η οποία μάλιστα βρίσκεται και πολύ κοντά με όρους αποστάσεων στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.