Ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Πάτση για τα πόθεν έσχες και τη συμμετοχή σε ξένες εταιρείες

Η ποινική δίωξη αφορά επίσης την πρώην καθώς και την νυν σύζυγο του Ανδρέα Πάτση

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Πάτση για τα πόθεν έσχες και τη συμμετοχή σε ξένες εταιρείες

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή, Ανδρέα Πάτση, για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Κατά πληροφορίες, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών τα αδικήματα που αποδίδονται στον κ. Πάτση, φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17/7/2019 έως 25/2/2022.

Ειδικότερα ο ανεξάρτητος βουλευτής κατηγορείται για ανακριβείς – ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες καθώς δεν καταχώρησε το 2019 πισίνα 28 τμ επ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη και ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τμ, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής.

Επιπλέον, στη δήλωση του 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσου 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ ενώ σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμιση βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού70.000 ευρώ.

Όσο αφορά στο αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή, ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών με έδρα στην Κύπρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της πρώην και της νυν συζύγου του κ. Πάτση. Η νυν κατηγορείται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Βρετανία δια παρένθετου προσώπου και η πρώην σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου. Η υπόθεση περνάει πλέον στα χέρια ειδικού εφέτη ανακριτή ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.