ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πώς από τα πλοία ναυτικής κυριαρχίας Belh@rra φτάσαμε στις απλές… «φρεγάτες συνοδείας» FDI

Η απάτη συνεχίζεται, έστω και σε επίπεδο ονόματος κλάσης

Πώς από τα πλοία ναυτικής κυριαρχίας Belh@rra φτάσαμε στις απλές… «φρεγάτες συνοδείας» FDI

Μια ακόμη απάτη – επικοινωνιακή αυτή τη φορά – στο σκάνδαλο των φρεγατών FDI είναι ότι τις έχουν «βαπτίσει» «Belh@rra».

Ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Ν.Δένδιας -ο οποίος προφανώς δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει και διαβάζει ότι του δίνουν- τις χαρακτήρισε «Belh@rra» αλλά και βέβαια όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μιλάνε για «φρεγάτες Belharra». 

Ε, λοιπόν για να το ξεκαθαρίζουμε οι φρεγάτες «Belharra» και πιο συγκεκριμένα οι Belharra Hellenic δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ.

Οι φρεγάτες “Belh@rra Hellenic” ήταν η διαμόρφωση που ήθελε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και αφορούσε ένα πλοίο με τα βλήματα cruise SCALP Naval με ακτίνα δράσης 1000 χλμ. που θα μετέτρεπαν τις συγκεκριμένες φρεγάτες σε στρατηγικό όπλο, περιλάμβαναν πυροβόλο Strales και πολλά άλλα όπλα, μεταξύ και των οποίων 24 αντιαεροπορικά βλήματα ASTER-30, τα οποία δεν έχει (έχει μόνο 16 ASTER-30) το σκάφος το οποίο κάποτε θα παραλάβουμε.

Η αλήθεια είναι -και δυστυχώς για το ΠΝ και την Ελλάδα- είναι ότι θα παραλάβουμε την φρεγάτα FDI, η οποία είναι ένα «σκάφος συνοδείας» του γαλλικού Ναυτικού με μόλις 16 Aster-30 και βέβαια δεν θα έχει ούτε το RAM το αντιπυραυλικό, ούτε τους πυραύλους cruise SCALP Naval, ούτε τίποτα τέτοιο

Είναι ένα πανάκριβο πλοίο για τη δυνατότητά του και φέρει τον οπλισμό που φέρουν οι απλές κορβέτες.

«FDI» λοιπόν λέγονται τα συγκριμένα σκάφη και είναι πλοία συνοδείας και όχι «Belharra» που ήταν πλοία θαλάσσιας κυριαρχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή είναι η αλήθεια, όλα τα άλλα περί «Belharra» που μεταδίδονται, είναι καθαρή επικοινωνιακή απάτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.