ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Πώς οι τραμπουκισμοί Α.Μπέου έδωσαν την ευκαιρία στον Σ.Κασσελάκη να ξεκινήσει δυναμική αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την πολιτική ένταση και κερδίζει την αποδοχή των κεντρώων ψηφοφόρων

Πώς οι τραμπουκισμοί Α.Μπέου έδωσαν την ευκαιρία στον Σ.Κασσελάκη να ξεκινήσει δυναμική αντιπολίτευση

H συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, με τον ξυλοδαρμό πλημμυροπαθή αλλά και τις μετέπειτα «δικαιολογίες» του πως «οι άνδρες διαπληκτίζονται» έδωσαν την ευκαιρία στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σ.Κασσελάκη να ξεκινήσει καθαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση στηρίζει τον δήμαρχο Βόλου ο οποίος βρίζει και προπηλακίζει πολίτες που δικαιολογημένα είναι εξαγριωμένοι αφού πάρα πολλοί από αυτούς έχουν χάσει τις περιουσίες τους χωρίς να ξέρουν αν θα έχουν ποτέ μία ελπίδα ανάκαμψης.

Ένα άλλο θέμα που «βοήθησε» τον Σ.Κασσελάκη να αρθρώσει από πολύ νωρίς αντιπολιτευτικό λόγο ήταν το ζήτημα του στεγάστρου Καλατράβα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διοικεί την χώρα εδώ και 5 χρόνια και δεν έχει προβεί σε καμία συντήρηση και επισκευή του στεγάστρου.

Μάλιστα, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο φως βίντεο του 2021 με τον Πρωθυπουργό να λέει ότι θα επισκευάσουμε το στέγαστρο!

Έτσι λοιπόν ο Σ.Κασσελάκης έχει την ευκαιρία να και το ελεύθερο πεδίο να δείξει πως υπάρχει αντιπολιτευτικά παρά το γεγονός ότι, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες.

Ο Σ.Κασσελάκης όμως στο «στόχαστρο» έχει και το ΠΑΣΟΚ.

Για την ακρίβεια τη ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ από εκεί θα την ξεκινήσει. Τους δικούς ψηφοφόρους θέλει πρώτα και όταν τελειώσει με αυτό και παρουσιάσει ένα κόμμα που συσπειρώνεται, τότε θα διεκδικήσει και τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Η κοινωνία δείχνει να ανταποκρίνεται στην αντιπολίτευση και τον τρόπο της πολιτικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη και από την άλλη η εσωκομματική αντιπολίτευση η οποία θέλει να διατηρήσει την αριστερή μορφή του κόμματος προσπαθεί να τον εμποδίσει.

Ο Κασσελάκης και το επιτελείο του θέλουν να ανοίξουν την δεξαμενή του κόμματος στους νεωτεριστές και τους εκσυγχρονιστές.

Φυσικά, όλα αυτά δεν σημαίνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί διάσπαση.

Και αυτό διότι αυτή η εσωτερική διαμάχη είναι χαρακτηριστική σε όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και την Κεντροδεξιάς.

Όμως, μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να δούμε διαγραφές καθώς κάποιοι έχουν υπερβεί τα όρια της κριτικής και έχουν γίνει προσβλητικοί.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έγινε πρόεδρος με νόμιμο και καθαρό τρόπο, γιατί κέρδισε ιδεολογικά και επικοινωνιακά.

Οι ψηφοφόροι συσπειρώνονται γύρω από ένα κόμμα όταν του προσφέρουν ένα όραμα, ασχέτως εάν αυτό δεν πραγματοποιηθεί ποτέ.

Όλα λοιπόν θα κριθούν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές θα παρουσιάσουν διαφορετικές πλατφόρμες θέσεων και θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στη νέα Κεντρική Επιτροπή που θα εκλεγεί.

Όποιος έχει την πλειοψηφία αυτός θα προωθήσει και θα επιβάλλει τις απόψεις του για την νέα φυσιογνωμία και τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι να γίνει το Συνέδριο η αντιπολιτευτική δυναμική Κασσελάκη θα έχει πείσει ακόμα περισσότερα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός είναι και ο λόγος για το οποίο ο πρόεδρος του κόμματος θέλει να διεξαχθεί τον Μάρτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τους αντίθετους λόγους οι αντίπαλοί του ήθελαν να διεξαχθεί άμεσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.