«Ποτάμι» λαϊκής οργής και σήμερα σε όλη την Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη: «Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη»

Χιλιάδες πολίτες στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα

«Ποτάμι» λαϊκής οργής και σήμερα σε όλη την Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη: «Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη»

Σε κύμα λαϊκής οργής κατά της κυβέρνησης εξελίσσεται το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι “τρέχει” προς πάσα κατεύθυνση.

Ακόμα και στην βάση της ΝΔ πλέον δεν μπορούν να πειστούν για την ικανότητα διακυβέρνησής τους γιατί απλά τα Τέμπη έγιναν στο τέλος της 4ετίας και όχι στην αρχή. Επομένως είχαν κάθε μέσο και τρόπο να έχουν γλιτώσει ένα τέτοιο δυστύχημα.

Με συλλαλητήρια και πορείες στην Αθήνα που ξεκίνησαν στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (12/03) στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, συνδικάτα, ομοσπονδίες, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Βασικό αίτημα στα χείλη όλων είναι να μη συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η λίστα των συμμετεχόντων, που ζητούν να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, συνεχώς διευρύνεται και όλα δείχνουν ότι πολλές χιλιάδες θα φωνάξουν ξανά στους δρόμους ότι «οι ζωές μας δεν κοστολογούνται» με το κύμα αυτό οργής να μην καταλαγιάζει και να προκαλεί δυσκολίες για την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, τόσο την Τετάρτη (8/3), μέρα και πανεργατικής απεργίας, όσο και την προηγούμενη Κυριακή (5/3).

tempi poria

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Στην κατεύθυνση αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ.

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Συγκεντρώσεις που έχουν ανακοινωθεί

Θεσσαλονίκη: στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους.

Λάρισα: στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Αλεξανδρούπολη: Στις 12 μ. στο πάρκο Ακαδημίας

Βόλος: Στις 12 μ. στην πλ. Ελευθερίας tempi poreia2

Γιάννενα: Στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Ηράκλειο: Στις 11 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας

Καβάλα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία

Λαμία: Στις 12 μ., στην πλατεία Πάρκου

Χανιά: Στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Κάλεσμα και από γονείς και κηδεμόνες της Περιφέρειας Αττικής

Στο εν λόγω συλλαλητήριο καλούν και γονείς και κηδεμόνες της Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να «είμαστε και να νοιώθουμε ασφαλείς, στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο».

Βασικό αίτημα των γονέων είναι να μη συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη. Ταυτόχρονα καταγγέλλουν πως μια μέρα πριν το συλλαλητήριο της Τετάρτης 8 Μαρτίου, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ πήγε στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο ΓΕΛ και στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου απειλώντας να κόψει το ρεύμα επειδή υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «είμαστε κι εμείς, ως γονείς, οργισμένοι με το έγκλημα. Δεν θα ζήσουμε με την ανασφάλεια για τη ζωή των παιδιών μας».

Οι γονείς χαιρετίζουν τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση που κατέκλυσε την Αθήνα και επισημαίνουν ότι:Η ευθύνη μας είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα: Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί. Να υπάρχουν ασφαλείς συγκοινωνίες για τη μεταφορά των παιδιών μας, για τη μεταφορά όλων μας. Να υπάρχουν ασφαλείς υποδομές, σχολικά κτίρια. Να υπάρχουν πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία και με όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά – διαγνωστικά μέσα, να μην ψάχνουμε γιατρούς για την υγεία των παιδιών μας.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης ότι, μια μέρα πριν το συλλαλητήριο, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ πήγε στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο ΓΕΛ και στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου απειλώντας να κόψει το ρεύμα επειδή υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί. ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, για άλλη μια φορά, να διαλύσει τη συγκλονιστική αυτή συγκέντρωση έπεσε στο κενό. Τη διαβεβαιώνουμε ότι το ποτάμι της οργής μας δεν θα ξεφουσκώσει αν δεν αποδοθούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, αν δεν παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για είμαστε και να νοιώθουμε ασφαλείς, στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζουμε, συμμετέχοντας την Κυριακή 12 Μάρτη 2023 και ώρα 12:00 στο Σύνταγμα στο νέο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο. Προσυγκέντρωση 11:15π.μ. στα Προπύλαια, μπροστά από το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.