Π.Παυλόπουλος: «Αναιτιολόγητη η απάντηση της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις – Δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης»

Π.Παυλόπουλος: «Αναιτιολόγητη η απάντηση της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις – Δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης»

«Ποτέ ξανά ναζιστική θηριωδία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από το μαρτυρικό χωριό Καταρράκτης των Τζουμέρκων. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις και χαρακτήρισε αναιτιολόγητη την απάντηση του Βερολίνου για το θέμα.

Ο κ. Παυλόπουλος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας τον Οκτώβριο του 1943 και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων Καταρρακτινών. «Τιμούμε σήμερα την Ιερή Μνήμη των τραγικών Θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Μαρτυρικό Χωριό του Καταρράκτη, εκείνο τον σκληρό Οκτώβριο του 1943. Και δεσμευόμαστε, τιμώντας και με τον τρόπο αυτόν την θυσία τους, ότι εμείς, οι Έλληνες, θ΄ αγωνιζόμαστε πάντα, και μόνοι αλλά και ως μέλη της διεθνούς κοινότητας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μην συμβεί, ποτέ ξανά, παρόμοια θηριωδία, η οποία πλήττει βάναυσα τον άνθρωπο και τον πολιτισμό μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παυλόπουλος: Δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης ή παραγραφής

Το χρέος έναντι των τραγικών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας υποχρεώνει «να εγείρουμε, ως την τελική δικαίωση, τις νόμιμες αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της εποχής της ναζιστικής κατοχής», υπογράμμισε ακόμη ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης ή παραγραφής, όπως και ότι αυτές οι διεκδικήσεις είναι «πάντοτε νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση για την απάντηση στη ρηματική διακοίνωση της Αθήνας, αναφορικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κοινός μας ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός επιβάλλει τη σχετική απόφαση να τη λάβει αρμόδιο Δικαστικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου εν προκειμένω Διεθνούς Δικαίου, όπως άλλωστε αποφάνθηκε προσφάτως και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπειρογνωμόνων του Γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag). Κατά τούτο δε, η από 18.10.2019 απόρριψη της πλήρως τεκμηριωμένης ρηματικής διακοίνωσης της Ελλάδας από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης εμφανίζεται παντελώς αναιτιολόγητη. Υπό τα δεδομένα αυτά η Ελλάδα δεν αποδέχεται την ως άνω άρνηση και θα επανέλθει στο δίκαιο αίτημά της, επικαιροποιώντας και ενισχύοντας τα επιχειρήματά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.