ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πρόεδρος με ημερομηνία «λήξης» ο Σ.Κασσελάκης; – Τα σχέδια του Α.Τσίπρα για επαναφορά μετά τις ευρωεκλογές

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει απογοητευτεί από τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόεδρος με ημερομηνία «λήξης» ο Σ.Κασσελάκης; – Τα σχέδια του Α.Τσίπρα για επαναφορά μετά τις ευρωεκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έφυγε από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δρομολόγησε τις εξελίξεις, δηλαδή τον ερχομό του Στέφανου Κασσελάκη, ώστε να οδηγηθούν στην διαγραφή όλα εκείνα τα στελέχη που τον αμφισβητούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, δεν περίμενε ότι ο Σ.Κασσελάκης θα είχε τόσο μεγάλο αρνητικό πολιτικό αντίκτυπο στους πρώτους μήνες της προεδρίας του καθώς ναι μεν εκδίωξε τις «ενοχλητικές» φράξιες αλλά δεν αποκομίζει κανένα κέρδος το κόμμα από την κοινωνία, το αντίθετο μάλιστα, συνεχίζει να πέφτει στα δημοσκοπικά του τουλάχιστον, ποσοστά.

Αυτό που πείραξε πολύ τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του πρώην προέδρου είναι ότι ο Κασσελάκης δεν έχει σεβαστεί το καταστατικό του κόμματος, όπως όταν ζήτησε δημοψήφισμα για τις διαγραφές αλλά και πριν λίγες μέρες όταν έφυγε από την Πολιτική Γραμματεία αδιαφορώντας για τις ομιλίες των άλλων.

Τώρα, με διαρροές  πρώην αρχηγός θέλει να επανέλθει στα πολιτικά δρώμενα με τις πληροφορίες να λένε ότι θέλει να το κάνει θεσμικά μέσα από την ίδρυση Ινστιτούτου ή Ιδρύματος κινούμενα στην Αριστερά.

Οι διασπάσεις που έχουν συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα βαθμό ήταν αναπόφευκτες και επιδιωκόμενες από τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι αλήθεια ότι από την μία είχε καταλάβει τον υπονομευτικό ρόλο και τις ηγετικές φιλοδοξίες της Έφης Αχτσιόγλου αλλά δεν περίμενε ότι θα την ακολουθήσουν ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης με τους οποίους είναι κοντά πολιτικά.

Άλλωστε, προσπάθησε να τους κρατήσει στο κόμμα, όπως και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αλλά και τον Διονύση Τεμπονέρα που δεν έχουν ακόμα πάρει θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή όμως  δεν έχει πολιτικό στίγμα.

Το σίγουρο είναι ότι θέλει να κινηθεί πιο κεντρώα και να κερδίσει την μεσαία τάξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει τις ευρωεκλογές.

Γνωρίζει καλά ότι η ομάδα των 11 αποχωρήσαντων δεν θα πάρει μεγάλα ποσοστά.

Επίσης, ήδη καταγράφονται διαφωνίες μέσα στην ομάδα ανάμεσα στον Π.Σκουρλέτη και στον Δ.Τζανακόπουλο.

Είναι δύσκολη η συνύπαρξη Ομπρέλας και ομάδας Αχτσιόγλου.

Παράλληλα όμως ξέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παλέψει για να διατηρήσει το διψήφιο ποσοστό του.

Ο Σ.Κασσελάκης μετά τις ευρωεκλογές θα τελεί υπό προθεσμία.

Αν είναι να επιστρέψει ο Α.Τσίπρας θα είναι τότε.

«Η αιτία της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, ηθελημένα ή όχι, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο νεόκοπος, ένας πλούσιος Ελληνοαμερικανός χωρίς εμπειρία στην κομματική ηγεσία, θεωρείται μεσσίας από τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον πρόκειται για πλάνη. Προς αυτό συνηγορούν ο αυταρχικός και χοντροκομμένος τρόπος διοίκησης του Κασσελάκη, σε συνδυασμό με την καθαρή πολιτική του άγνοια», γράφει για τον Στέφανο Κασσελάκη η «Τageszeitung» του Βερολίνου.

Βασικά το ερώτημα είναι το εξής: Υπάρχει όντως πιθανότητα επιστροφής του Α.Τσίπρα; Είναι πολύ νέος για να φύγει οριστικά από την πολιτική.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι μόλις 49 ετών. Μία επιστροφή ως… «σωτήρας» δεν είναι καθόλου απίθανη.

Οι ευρωεκλογές θα είναι το «ορόσημο».

Ωστόσο θα πρέπει να απέχει από κινήσεις τύπου επαναφοράς του Νίκου Κοτζιά, του «αρχιτέκτονα» της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία παραδόθηκαν τα ιστορικά και κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Κόστισε στον ίδιο τότε και αρκετά τώρα στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λέει ότι αντιπροσωπεύει την «πατριωτική αριστερά» και κοιτά προς το κέντρο και δεξιά.

Σε  αυτούς τους χώρους όμως κανείς δεν θέλει να ακούει την φράση Συμφωνία των Πρεσπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.