ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρόταση δυσπιστίας: Χωρίς να αντιμετωπίσει ουσιαστική πίεση η κυβέρνηση έχασε δύο υπουργούς

Τι πρόκειται να συμβεί εάν υπάρξει «στραβό» αποτέλεσμα ευρωεκλογές;

Πρόταση δυσπιστίας: Χωρίς να αντιμετωπίσει ουσιαστική πίεση η κυβέρνηση έχασε δύο υπουργούς

H πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως αναμενόταν απορρίφθηκε αλλά η κυβέρνηση είχε απώλειες, όχι βέβαια σε επίπεδο βουλευτών αλλά σε επίπεδο στελεχών.

Το ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να «απολύσει» δύο εκ των υπουργών του, για κάτι για το οποίο είχε γνώση ο ίδιος, ότι δηλαδή επισκέφτηκαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να επιχειρήσουν να ρίξουν «γέφυρες» με τον εφοπλιστή, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι που περνάει απαρατήρητο.

Μέχρι να προκύψουν αυτές οι παραιτήσεις κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η πρόταση δυσπιστίας τελικά έγινε για το «θεαθήναι».

Από τη στιγμή όμως που προέκυψαν παραιτήσεις υπουργών και μάλιστα με τέτοιο τρόπο τελικά η πρόταση μομφής μόνο ως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τώρα βέβαια, η αντιπολίτευση δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε νέα πρόταση για ένα διάστημα έξι μηνών.

Αλλά με την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει η κυβέρνηση μέσα σε 9 μήνες από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, και δεδομένου ότι στο ενδιάμεσο διάστημα θα υπάρξουν πολύ δύσκολες ευρωεκλογές, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την κατάσταση που θα βρίσκεται μετά από έξι μήνες.

Το γεγονός ότι οι παραιτήσεις του Υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου έγιναν γνωστές λίγες μόλις ώρες πριν ανέβει στο βήμα ο Κ. Μητσοτάκης, ήταν ότι χειρότερο για τον πρωθυπουργό, καθώς έδειξαν ότι επί της ουσίας, η σύγκρουση του με τον γνωστό εφοπλιστή και το εκδοτικό συγκρότημα το οποίο ελέγχει, ήδη του κόστισε τους δύο στενότερους συνεργάτες του.

Και ακόμα η σύγκρουση βρίσκεται στην αρχή της…

Άπαντες αντιλαμβάνονται, ότι οι παραιτήσεις των κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου, εκτός από το κενό που αφήνουν πίσω τους, ενισχύουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση αυτή αν πιεστεί παρουσιάζει σημάδια διάλυσης.

Η αλήθεια είναι ότι τα παρουσιάζει ακόμα και χωρίς να πιέζεται…

Άλλωστε εννέα μήνες κυβερνάει χωρίς αντίπαλο.

Εάν λοιπόν χωρίς ουσιαστική πίεση η κυβέρνηση «φυλλορροεί» με τέτοιο τρόπο, τι πρόκειται να συμβεί εάν υπάρξει ένα «στραβό» αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντονιστούν εναντίον της;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.