ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρωτοφανές: Η κυβέρνηση θα προσλαμβάνει ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να βρίσκουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων!

Το επόμενο στάδιο θα είναι η πρόσληψη... κυνηγών επικηρυγμένων;

Πρωτοφανές: Η κυβέρνηση θα προσλαμβάνει ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να βρίσκουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων!

Ακόμα και ιδιωτικούς ντετέκτιβ θα προσλάβει το κράτος για να κυνηγάει τους Έλληνες ως… φοροφυγάδες και για να εντοπίζει τα περιουσιακά τους στοιχεία!

Οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ, θα συνδράμουν στις έρευνες των εισπρακτικών Αρχών έτσι ώστε να εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία (κινητά ή ακίνητα) των οφειλετών, ή των συνυπόχρεων προσώπων.

Το νέο φορολογικό ν/σ της ΝΔ μάλλον θα γίνει αντικείμενο ιστορικής μελέτης.

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί και μάλιστα αμοίβει τα «καρφώματα» μεταξύ των πολιτών, τους επιβάλλει ένα είδος φορολογικού «112» με το οποίο θα τους θυμίζει τις οφειλές τους και εν τέλει θα προσλαμβάνει και ιδιωτικούς ερευνητές ωσάν… «απατημένη σύζυγος» για να μαθαίνει τι της κρύβει ο πολίτης.

Το μόνο που απομένει (αλλά μπορεί και να το δούμε και αυτό), είναι η πρόσληψη και κυνηγών επικηρυγμένων (bounty hunters) σε περίπτωση που οι επίδοξοι φοροφυγάδες «εξαφανιστούν».

Οι ιδιωτικοί ερευνητές, μαζί με την ανάθεση της έρευνας σε ελεγκτικές εταιρείες, ή δικηγόρους, ή δικηγορικά γραφεία, ή κοινοπραξίες αυτών, θα διασφαλίσει, όπως λένε στην κυβέρνηση, την εξεύρεση περιουσιακών στοιχείων για να προχωρήσει κατόπιν η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, με τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις και ποινικές διώξεις).

Εκτός από τους ντετέκτιβ όμως, για τους πολίτες που δεν έχουν πληρώσει φόρους και πρόστιμα, προβλέπονται επίσης έφοδοι στα σπίτια τους, αλλά και ο ίδιος εξονυχιστικός έλεγχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομιμοποιεί και επιβραβεύει με χρήματα (έως και 3.000 ευρώ) το «κάρφωμα» και ειδικότερα στην περίπτωση που αυτό είναι… επώνυμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.