Το ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτηρίζει ως «αμφιλεγόμενο» το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων υπάγεται απευθείας στο Μαξίμου!

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτηρίζει ως «αμφιλεγόμενο» το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο χαρακτηρίζει σε άρθρο του το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο ως…. «αμφιλεγόμενο» νομιμοποιώντας το!

Εν ολίγοις, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πρόεδρο τον Αιμίλιο Περδικάρη, το οποίο υπάγεται απευθείας στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παραβιάζει την εθνική γραμμή και δίνει άλλη «ερμηνεία» στην παράνομη συμφωνία που απειλεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Μία συμφωνία που όμως έγινε αποδεκτή ως επίσημη διακρατική συμφωνία στον ΟΗΕ πριν από δύο χρόνια με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μετά από 10 μήνες από την κατάθεσή του, πρωτοκόλλησε τον Οκτώβριο του 20220 το μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης της Τρίπολης, δηλαδή της ΑΟΖ που οι δύο χώρας υποστηρίζουν ότι έχουν, υφαρπάζοντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Η συμφωνία έκτοτε έλαβε την μορφή επίσημου εγγράφου και ενέχει την ισχύ αναγνώρισης από όλα τα μέλη του ΟΗΕ και ειδικά τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Για να καταπιούν την πρωτοφανή διπλωματική ήττα τότε, πηγές του ΥΠΕΞ χαρακτήριζαν «Τυπική και τεχνική την διαδικασία» (σ.σ.!) αλλά η αλήθεια είναι ότι ο διεθνής νόμος, όπως καταγράφεται στον ΟΗΕ, είναι υπέρ της Τουρκίας.

Η παράνομη και επαίσχυντη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για μίσθωση της ΑΟΖ που υπογράφηκε χθες στηρίζεται στο προηγούμενο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πλήρως εκτεθειμένος που δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις, ούτε το 2019, αλλά ούτε και τώρα.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ, λέει ότι «το τουρκο-λιβυκό “μνημόνιο” του 2019 είναι παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο» και έρχεται αργότερα το κρατικό Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο για να το χαρακτηρίσει «αμφιλεγόμενο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.