ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρωτοφανής δήλωση από Δ.Καιρίδη: «Η νόμιμη μετανάστευση είναι προϋπόθεση για να συνεχιστεί η οικονομική μεγέθυνση»

Τι εννοεί με τον όρο «νόμιμη» μετανάστευση; - Δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι Έλληνες άνεργοι;

Πρωτοφανής δήλωση από Δ.Καιρίδη: «Η νόμιμη μετανάστευση είναι προϋπόθεση για να συνεχιστεί η οικονομική μεγέθυνση»

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο οποίος είπε ότι είναι απαραίτητο να έρθουν ξένα εργατικά χέρια στην Ελλάδα, για να καλύψουν τα εργασιακά κενά σε διάφορους τομείς και ότι η νόμιμη μετανάστευση είναι προϋπόθεση για να συνεχιστεί η οικονομική μεγέθυνση!

Τι εννοεί λέγοντας νόμιμη μετανάστευση; Γιατί όσοι έχουν έρθει εδώ από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, έχουν έρθει ως παράνομοι μετανάστες. Πώς θα αλλάξει αυτό κατά τον κύριο υπουργό; Θα στέλνουμε προσκλήσεις και γράμματα στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές, στην Αλγερία και στην Τυνησία;

Επίσης, δημιουργείται και μία εύλογη απορία: Τα ελληνικά εργατικά χέρια έχουν κορεστεί; Δεν υπάρχουν Έλληνες άνεργοι; βρίσκονται όλοι οι ενήλικες σε ηλικία εργασίας τοποθετημένοι σε καλοπληρωμένες και υπέροχες δουλειές;

Συν τοις άλλοις, αφού ορισμένοι τομείς εργασίας παρουσιάζουν έλλειψη εργατικών χεριών, πως θα καλούνται και θα εντοπίζονται για συγκεκριμένες ειδικότητες, οι απαιτούμενοι, κατάλληλοι, «νόμιμοι μετανάστες» κατά τον κύριο υπουργό;

Μήπως πίσω από αυτό κρύβεται μία προσπάθεια να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί με υπερπροσφορά εργατικών χεριών;

Αναλυτικά όσα είπε ο κύριος υπουργός:

«Για να συνεχίσουμε χρειαζόμαστε νέες εισροές στην αγορά εργασίας σε πολλούς τομείς. Στην αγορά εργασίας έχουμε ελλείψεις και θα πρέπει να φέρουμε περισσότερους νέους και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ηλικιωμένους, Έλληνες του εξωτερικού και βεβαίως στοχευμένα σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η γεωργία, η σίτιση, ο τουρισμός και η υψηλή τεχνολογία, μία νόμιμη, λελογισμένη και ελεγχόμενη εποχική μετανάστευση», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Δεν θα καθορίζουν οι εγκληματίες και οι λαθρέμποροι το ποιος θα μπαίνει στη χώρα, θα το αποφασίζει η ελληνική πολιτεία.

Η νόμιμη μετανάστευση, ελεγχόμενη, με κανόνες, με βάση την ελληνική κοινωνία και οικονομία είναι προϋπόθεση για να συνεχιστεί αυτή η οικονομική μεγέθυνση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.