ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προβλέπεται δύσκολος χειμώνας: Η αύξηση των τιμών των καυσίμων φέρνει απόγνωση στους Έλληνες

Η απόφαση Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου θα φέρει νέο κύμα πληθωρισμού και ακριβείας

Προβλέπεται δύσκολος χειμώνας: Η αύξηση των τιμών των καυσίμων φέρνει απόγνωση στους Έλληνες

Η αγορά πετρελαίου αντιμετωπίζει σημαντικές διακυμάνσεις μετά την προ ημερών απόφαση της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για μείωση της παραγωγής, η οποία με τη σειρά της θα αυξήσει τις τιμές των καυσίμων και θα φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες πολίτες σε μία περίοδο που δεν προβλέπεται κανένα νέο fuel pass (και γενικά κανένα… pass).

Αύξηση στις τιμές των καυσίμων, σημαίνει αύξηση και τα μεταφορικά έξοδα, που με την σειρά τους σημαίνει αύξηση και στο κόστος των υπό πώληση προϊόντων.

Μία αύξηση, που θα προστεθεί στην ήδη προϋπάρχουσα λόγω πληθωρισμού και ακριβείας.

Το brent, βρίσκεται πλέον σε μια αντικειμενικά υψηλή τιμή, άνω των 94 δολαρίων το βαρέλι. Οι κινήσεις αυτές από τους δύο πετρελαϊκούς γίγαντες φαίνεται να έχουν ως στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στις διεθνείς πετρελαϊκές αγορές.

Ωστόσο, οι αποφάσεις αυτές έχουν άμεσες συνέπειες για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, καθώς η τιμή του πετρελαίου επηρεάζει σημαντικά το κόστος των καυσίμων.

Αν και όλοι οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην τσέπη τους, αυτοί που θα έχουν πραγματικά προβλήματα επιβίωσης (σε σύγκριση με τις δυτικές χώρες) θα είναι οι Έλληνες καταναλωτές οι οποίοι πρέπει να επιβιώσουν από ένα τρομακτικό κύμα ακριβείας σε τρόφιμα, καύσιμα και προϊόντα, με πενιχρούς μισθούς.

Στην Ελλάδα, οι τιμές των καυσίμων έχουν ήδη φτάσει στα ύψη, καθώς οι παγκόσμιες αλλαγές στην πετρελαϊκή αγορά αντικατοπτρίζονται και στο κόστος για τους Έλληνες καταναλωτές. Με τιμές που ξεπερνούν τα 2 ευρώ το λίτρο σε πολλές περιοχές της χώρας, η κατάσταση επιβαρύνει κατά πολύ τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, αλλά και των εταιρειών.

Η Σαουδική Αραβία έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρά σε μηνιαίες αξιολογήσεις της παραγωγής, ενώ παρόμοιες ενέργειες αναμένονται και από την Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει σε κατάσταση αβεβαιότητας για το εγγύς μέλλον.

Είναι σαφές ότι η δυναμική της πετρελαϊκής αγοράς διαμορφώνεται από τις στρατηγικές επιλογές των κυριότερων παραγωγών.

Διότι η οικονομία μετά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει πάψει να υφίσταται και έχει πάρει τη θέση της η γεωπολιτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.