ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ο Θ.Βασιλακόπουλος πήγε στη Μύκονο για… αυτοψία: «Κανείς δεν φοράει μάσκες στα στενά» – Τι διαπίστωσε (βίντεο)

Ο Θ.Βασιλακόπουλος πήγε στη Μύκονο για… αυτοψία: «Κανείς δεν φοράει μάσκες στα στενά» – Τι διαπίστωσε (βίντεο)

Από το Σάββατο (17/7) το κοσμικό νησί της Μυκόνου αντιμετωπίζει την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, εξαιτίας της μεγάλης επιβάρυνσης από την πανδημία και της έξαρσης των κρουσμάτων.

Στο κοσμοπολίτικο νησί όμως βρίσκεται και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ως άλλος ντετέκτιβ, μάλλον πραγματοποιώντας αυτοψία για να δικαιολογήσει την απάνθρωπη απόφαση της κυβέρνησης και όπως τονιζει: «Τα μέτρα δεν τηρούνται», ζητώντας μάλιστα την αυστηροποίηση των μέτρων.

Παράλληλα έδωσε στεγνά ταβέρνα στο παλιό λιμάνι του νησιού λέγοντας πως κανένας εργαζόμενος δεν ήταν εμβολιασμένος και αναρωτιόμαστε πως το κατάλαβε, ενώ απορεί πώς τα μπαρ λειτουργούν κανονικά λες και δεν υπάρχει αύριο και γιατί οι τουρίστες τολμούν να αγκαλιαστούν χωρίς μάσκες στα στενά του νησιού!

Ο καθηγητής θεώρησε σωστό το lockdown γιατί οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι δεν πρόσεχαν ή δεν είχαν εμβολιαστεί όπως έπρεπε αλλά δήλωσε επίσης και κάτι σημαντικό ότι δεν προσφέρουν τίποτα τα PCR τεστ.

Στη Μύκονο, με ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους που φτάνουν το 97%, αλλά ταυτόχρονα και υψηλό δείκτη θετικότητας στο 3,31% η περιοχή οδηγήθηκε σε νέο lockdown και ακόμα ψάχνουν να βρουν πως να το δικαιολογήσουν.

Σε συνέντευξή του o καθηγητής Βασιλακόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά πως αυτή τη στιγμή στα νησιά, γίνεται “της τρελής”:

«Όταν λειτουργεί ο τουρισμός όπως λειτουργούσε παλιά και πριν την πανδημία, τότε φτάνουμε σ’ αυτά τα σημεία. Είναι αδύνατον να λειτουργεί ο τουρισμός, όπως λειτουργούσε. Εγώ έχω πάει σε δύο νησιά σας και μπορώ να σας πληροφορήσω ότι γίνεται πραγματικά “της τρελής”. Στο δρόμο και στα στενά της Μυκόνου αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομικά επικίνδυνο, σε απλά ελληνικά».

Τα μέτρα δεν τηρούνται, από τα σούπερ μάρκετ μέχρι τα καταστήματα της εστίασης. Κι αυτό καθώς, ορισμένοι καταστηματάρχες κάνουν “τα στραβά μάτια”, όπως λέει ο ίδιος:

“Κανείς δεν φοράει μάσκα, ούτε ένας και στα σούπερ μάρκετ. Τα μπαρ λειτουργούν κανονικά λες και δεν υπάρχει αύριο. Ξέρετε πόσοι νεαροί γυρνούν τα ξημερώματα μετά από διασκέδαση αγκαλιά ο ένας με τον άλλον και όλοι μαζί χωρίς να φορούν μάσκα, μεθυσμένοι; Παρά τα μέτρα που ξεκίνησαν από την Παρασκευή. Καταστηματάρχες με τους οποίους συζήτησα μου είπαν το περίφημο “Και να γίνει, εγώ θα κάνω τον τροχονόμο; Αυτή είναι δουλειά της Πολιτείας!”, λέει ο γιατρός καταθέτοντας τη μαρτυρία του.

“Πολύ καλά έκανε η Πολιτεία και πήρε επιπλέον μέτρα, γιατί αυτό που οφείλει πάνω απ’ όλα, είναι να διαφυλάσσει την υγεία των ανθρώπων και δευτερευόντως την ανάγκη τους για διασκέδαση. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε καλοκαίρι με πάρτι, όπως κάναμε πριν από τον κορονοϊό, μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι”, σημειώνει ο Καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος (μάλλον αφού κάνει εκεί τις διακοπές του θα ήθελε περισσότερο χώρο).

Ο Καθηγητής κ. Βασιλακόπουλος περιγράφει την όλη κατάσταση: “Όλος ο νεαρόκοσμος που πάει στα νησιά και διασκεδάζει, είναι εμβολιασμένος; Προφανώς και όχι. Δεν είδαμε δυστυχώς μέτρα για τους πελάτες, ότι πρέπει π.χ. να είναι εμβολιασμένοι για να πάνε στο beach bar. Μόνο για κλειστούς χώρους το είδαμε και στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης. Και πολλοί καταστηματάρχες δεν τους ελέγχουν σωστά, γιατί τους ενδιαφέρουν να έχουν πελάτες. Είναι πολύ φανερό τι έχει συμβεί”, τονίζει ο ίδιος.

Ο επιστήμονας καταθέτοντας την προσωπική του άποψη, επισημαίνει πως θα έπρεπε υπήρχαν ακόμη αυστηρότεροι κανόνες για τον εμβολιασμό, και μάλιστα όχι μόνο για τους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία, αλλά ακόμη και για τους ίδιους τους παραθεριστές, όπως λέει:

“Στο παλιό λιμάνι στη Μύκονο σε συγκεκριμένη ταβέρνα, από όλους εκείνους που εργάζονται κανένας δεν είναι εμβολιασμένος. Υδραυλικός με υποκείμενο νόσημα που ήρθε στο νησί που ήμουν πριν για να επισκευάσει κάτι, δεν είχε εμβολιαστεί. Είχε ακούσει λέει κάπου -που δεν θυμάται που- ότι κάποιος σε μια πολυκατοικία στην Αθήνα -που δεν θυμάται σε ποια- είχε πεθάνει από το εμβόλιο. Ζούμε σε μια παράλογη κατάσταση, που ο κόσμος νομίζει ότι μπορούμε να λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε παλιά, χωρίς να έχουμε κάνει το εμβόλιο. Ε, δεν μπορούμε. Αν δεν εμβολιστούν οι πάντες, δεν μπορούμε», τονίζει με έμφαση.

Επίσης, προσθέτει πως κατά την άποψή του, θα έπρεπε να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση:

«Και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες έχουν ευθύνη να πείσουν τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν. Αλλά όταν και μερικοί εξ αυτών πολύ συχνά θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να μην είναι εμβολιασμένοι, πως θα γίνει; Δεν ξέρω αν μπορούν να πείσουν τους εργαζομένους τους. Θα έπρεπε να γίνει αυτό, δεν το συζητώ. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος, όμως, ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό”, λέει ο Καθηγητής και συμπληρώνει:

“Θα πρέπει να φροντίσει και ο καταστηματάρχης που είναι στα νησιά να λειτουργεί με τρόπο που να μην αυξάνει τόσο πολύ τον κίνδυνο. Δεν μπορεί να αφήνει τον νέο να κάνει το πάρτι που θέλει, παρ’ ότι ο νέος αυτό θα ήθελε να το κάνει κι είναι λογικό. Δυστυχώς!”, καταλήγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επιστήμονας ζητά να υπάρξει και αυστηροποίηση των ελέγχων από την πλευρά της πολιτείας, ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε, από αυτό το -για δεύτερη χρονιά- δύσκολο καλοκαίρι της πανδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.