Τσίπρας για νέα μέτρα: «Αντί να δώσει κίνητρα για εμβολιασμό τους παίρνει τη μισή σύνταξη»

Τσίπρας για νέα μέτρα: «Αντί να δώσει κίνητρα για εμβολιασμό τους παίρνει τη μισή σύνταξη»

Σαμποτέρ του εμβολιασμού χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός.

“Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε, και νομίζω δικαίως, ότι είχε σηκώσει λευκή πετσέτα στην εμβολιαστική προσπάθεια, μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού.

Διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστικής κάλυψης θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος με την εξέλιξη της πανδημίας και εξαιρετικά προβληματισμένος με τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία.

“Υπάρχει έλλειμμα σχεδιασμού, έλλειμμα στρατηγικής, προχειρότητα” επεσήμανε τονίζοντας ότι από την μια ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να υποχρεώσει κανέναν να εμβολιαστεί και ότι η υποχρεωτικότητα έχει φθάσει στα όριά της.

Και από την άλλη σήμερα ανακοινώνει μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί πουθενά αλλού στην ΕΕ, πουθενά αλλού στον κόσμο.

Αλέξης Τσίπρας: Να δοθούν θετικά κίνητρα

Όπως είπε η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα ακραία και τιμωρητικά μέτρα πρέπει να αντικατασταθούν με μέτρα ενθάρρυνσης και θετικά κίνητρα.

“Αντί να βάζεις πρόστιμα θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνεις ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση” επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνει αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα.

Μια καμπάνια ενημέρωσης και πειθούς. Να πείσουμε τους ανθρώπους για την αξία του εμβολιασμού για να σώσουν τη ζωή τους, όχι για να μην χάσουν το μισό της σύνταξής τους όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κρίσιμο ζήτημα η ενίσχυση του ΕΣΥ

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για διπλή τραγική αποτυχία της κυβέρνησης όχι μόνο στο τομέα του εμβολιασμού αλλά και στην ενίσχυση του ΕΣΥ τονίζοντας ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι εξαιρετικά δραματικοί για το εθνικό σύστημα υγείας και για τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή.

Πρέπει να ληφθούν όπως είπε άμεσα μέτρα για να κάνουμε Χριστούγεννα με στοιχειώδη ανθρωπιά και να μην βλέπουμε την εικόνα με τους εκατοντάδες θανάτους και τους ανθρώπους να νοσηλεύονται έξω από τις ΜΕΘ.

“ Δεν αντέχει το σύστημα, ήδη έχουμε φθάσει στα όρια και θα αυξηθεί σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ο αριθμός¨ανέφερε και πρότεινε την επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων τώρα, ταυτόχρονα όμως με την ανάγκη να καλυφθούν με κάθε δυνατό τρόπο οι ανάγκες για έμψυχο υλικό στο ΕΣΥ.

Ταυτόχρονα όμως όπως είπε πρέπει να γίνει προσπάθεια περιορισμού της μεταδοτικότητας αυτό το διάστημα και να υπάρξει μια άλλη στρατηγική σε σχέση με το 50+1 που ισχύει στα σχολεία, διότι το ένα τέταρτο των κρουσμάτων βρίσκεται στα σχολεία και οι ασυμπτωματικοί μαθητές έρχονται σε επαφή με παππούδες και γιαγιάδες. Και επιτέλους όπως ανέφερε θα πρέπει να γίνει κάτι με την τραγική εικόνα στα μέσα μαζικής μεταφοράς οπού δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας.

“Το να χάνεις κάθε μέρα 100 και 110 ανθρώπους δεν είναι απλό, και δεν πρέπει να μας γίνει συνήθεια, πρέπει να δράσουμε άμεσα στην κατεύθυνση εξομάλυνσης αυτής τη κατάστασης.

ΠΟΕΔΗΝ: Ομολογία αποτυχίας οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακός επισήμανε ότι “δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς με πλέον των 100 νεκρών την ημέρα που πολλοί θα μπορούσαν να έχουν σώσει τη ζωή τους αν ήταν καλύτερα οργανωμένο το ΕΣΥ”.

Καυτηρίασε τη θέση της κυβέρνησης ότι είναι πολυτέλεια η οργάνωση του ΕΣΥ, αντιτάσσοντας: “για εμάς είναι αναγκαιότητα”. Και πρόσθεσε ότι για την κυβέρνηση η αναγκαιότητα είναι να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ και γι’ αυτό δεν προχώρησε έγκαιρα στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργούνται, ειδικά με τη στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας.

Τόνισε, δε, ότι για το ποιος θα μπει στις ΜΕΘ γίνεται επιλογή με ηλικιακά κριτήρια.

“Η κατάσταση είναι πραγματικά εκτός ελέγχου”, σημείωσε και συμπλήρωσε πως “το προσωπικό που έχει απομείνει είναι 9000 λιγότερο από τον περασμένο χειμώνα και έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, έχει παραδοθεί, δεν αντέχει άλλο, φοράει τη στολή υψηλής προστασίας 8 ώρες”. Ακόμα, σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, σχολίασε πως “είναι ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης οι σημερινές ανακοινώσεις”.

Σε ότι αφορά στον ΕΟΔΥ ανέφερε ότι θα έπρεπε συνεργεία ιατρών πόρτα πόρτα να επισκέπτονταν τους μη εμβολιασμένους πολίτες προκειμένου να τους πείσουν. Συμφώνησε, επίσης, με τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα στις συγκοινωνίες, αναφερόμενος στον δακτύλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όσων αφορά στη διαχείριση της πανδημίας ο κ. Γιαννακός υπογράμμισε ότι ήταν “ατυχής από την κυβέρνηση” κι αυτό διότι “πίστευαν από το καλοκαίρι ότι ξεμπέρδεψαν από τον κορονοϊό, αλλά δυστυχώς όμως τον βλέπουμε και τον ζούμε εμείς καθημερινά, αλλά κυρίως τον βιώνουν οι ασθενείς οι οποίοι, δυστυχώς, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν χάνουν τη ζωή τους τζάμπα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.