Επισφραγίζεται η σύμπλευση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ: Κανονίστηκε συνάντηση Κ.Μητσοτάκη-Ν.Ανδρουλάκη για να γλυτώσουν το εκλογικό Βατερλό

Θα τα πουν σε ουδέτερο έδαφος

Επισφραγίζεται η σύμπλευση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ: Κανονίστηκε συνάντηση Κ.Μητσοτάκη-Ν.Ανδρουλάκη για να γλυτώσουν το εκλογικό Βατερλό

Η πρώτη… ένταση στις σχέσεις ΝΔ-ΚΙΝΑΛ από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν και έτσι ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει σύντομα συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε γκρίνια στο Μαξίμου για τις ψήφους που φέρεται να «έκλεβε» από τον Κ.Μητσοτάκη ο Ν.Ανδρουλάκης και γι’ αυτό το λόγο οι δύο πολιτικοί θα βρεθούν να τα πουν, γιατί πλέον υπήρχε ο φόβος η ΝΔ να πέσει κάτω του 20% και τελικά ο κερδισμένος της υπόθεσης να είναι… ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση θα γίνει σε ουδέτερο έδαφος, εκτός Αθηνών, και θα είναι σύντομη, αλλά με σημαντική ατζέντα. Θα υπάρχει συντονισμός των δύο ανδρών αναφορικά με τα αντιπολιτευτικά όρια, προκειμένου ο Νίκος Ανδρουλάκης να κρίνει την κυβέρνηση, προκειμένου να έχει εκλογικά οφέλη, χωρίς όμως ακρότητες, ενώ παράλληλα θα τεθούν και κάποια όρια από το Μαξίμου στον Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει σηκώσει το αντιπολιτευτικό γάντι.

Επί της ουσίας στη ΝΔ θέλουν να υπάρχει μέσα στη Βουλή μια φωνή που θα ασκεί… χαλαρή κριτική, η οποία θα μπορέσει να πάρει κάποιες ψήφους από τους εμβολιασμένους πολίτες που σιγά-σιγά αντιλαμβάνονται ότι το κυβερνών κόμμα τους ενέπαιξε. Το σημαντικό για τα δύο κόμματα είναι αυτοί οι πολίτες να μην ψηφίσουν κάποιο από τα μη συστημικά κόμματα, ώστε να μπορέσουν να συγκυβερνήσουν χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ταυτόχρονα επιθυμούν να αποδυναμωθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο γίνεται περισσότερο, ώστε τον πρώτο λόγο στην επόμενη (συγ)κυβέρνηση να τον έχουν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συστημικά κόμματα γνωρίζουν το Βατερλό που θα υποστούν στις επερχόμενες εκλογές και πλέον θα προσπαθήσουν με σύμπλευση να περιορίσουν όσο δυνατόν το περισσότερο τη δεδομένη ζημιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.