ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απίστευτος Γ.Πατούλης: Δίνει 6 ακόμη εκατ. ευρώ για να «δουλέψουν» τα «θηρία» του που «θάφτηκαν» στο χιόνι

Οι κάτοικοι της Αττικής θα βάλουν ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη

Απίστευτος Γ.Πατούλης: Δίνει 6 ακόμη εκατ. ευρώ για να «δουλέψουν» τα «θηρία» του που «θάφτηκαν» στο χιόνι

Με μία απίστευτη απόφαση ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ετοιμάζεται να δώσει άλλα 6 εκατομμύρια για τα αποχιονιστικά μηχανήματα που μίσθωσε η Περιφέρεια Αττικής κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Πρόκειται για ένα ποσό υπέρογκο και προκλητικό, καθώς οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής έμειναν κλειστές για δεκάδες ώρες, την ίδια ώρα που τα «θηρία» που είχε μισθώσει έναντι 500.000 ευρώ η Περιφέρεια είχαν μείνει παρκαρισμένα και με σηκωμένους τους υαλοκαθαριστήρες, όπως σας αποκάλυψε το pronews.gr. Ο Γ.Πατούλης λοιπόν ετοιμάζεται να δώσει άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ για τα συγκεκριμένα μηχανήματα για να τα κάνει… να «δουλέψουν».

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής πέρασε δαπάνη «μέχρι του ενδεικτικού συνολικού ποσού των έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000,00€)» για μίσθωση μηχανημάτων και προσωπικού εργολαβικών εταιρειών για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τη χιονόπτωση (π.χ. εργασίες αποχιονισμού).

Σύμφωνα με την απόφαση που σας αναφέραμε χθες στο pronews.gr, 19 εργολαβικές εταιρείες μοιράζονται εκατομμύρια για να «διαθέσουν από τις 21/1/ και όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί τα αναγκαία μηχανήματα έργου – οχήματα (όπως αποχιονιστιικά, αποχιονιστικά τύπου ανέμης – φρέζας, γκρέιντερ, JCB, φορτωτή Bobcat, τσάπες, αντλίες, λεπίδες, αλατιέρες, 4 χ4, φορτωτές, φορτηγά, γαιοπροωθητές, γερανούς, εργάτες, καλαθοφόρα, ερπυστριοφόρα για ειδικές αποστολές, 4χ4 με λεπίδες κ.α. μαζί ΄ με τα τυχόν απαραίτητα συνοδευτικά τους οχήματα με το αναγκαίο προσωπικό τους».

Η απόφαση αναφέρει ότι «τα μηχανήματα – οχήματα θα τοποθετηθούν σε διάφορα κομβικά σημεία στην Αττική, ως μέτρο πρόσθετης ετοιμότητας ενόψει έκτακτων καταστάσεων, όπως αιτούνται οι φορείς διάθεσης και θα ενεργούν αναλόγως, προκειμένου να επεμβαίνουν άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την άρση των επικινδυνοτήτων (όπως εργασίας αποχιονισμού κλπ) και για όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα…».

Η εισήγηση καταλήγει ότι «η ακριβής δαπάνη θα προκύψει απολογιστικά» και «θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρεια Αττικής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής η Ρένα Δούρου κατήγγειλε την συγκεκριμένη ενέργεια του Γιώργου Πατούλη. «Είναι πρωτοφανής η απόφαση της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής να εγκρίνει κατά πλειοψηφία 6 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση της κακοκαιρίας τη στιγμή που μόλις λίγες μέρες νωρίτερα είχαν εγκριθεί δαπάνες της τάξης των 500.000 ευρώ. Τα μισά χρήματα από το δυσθεώρητα 6 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε όχι να μισθώσει αλλά να αγοράσει 20 -30 οχήματα βαρέου τύπου» τόνισε η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.