ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι απανωτές γκάφες της ΕΡΤ και του Κ.Μητσοτάκη για τον Κόκκινο Στρατό που «τρέλαναν» το Twitter – «Τι Λωζάνη τι Κοζάνη»

Οι απανωτές γκάφες της ΕΡΤ και του Κ.Μητσοτάκη για τον Κόκκινο Στρατό που «τρέλαναν» το Twitter – «Τι Λωζάνη τι Κοζάνη»

Χαμός έχει γίνει στο Twitter με την γκάφα της ΕΡΤ για το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Άουσβιτς για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση του στρατοπέδου εξόντωσης, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «75 χρόνια μετά την απελευθέρωση, από τον Ερυθρό Στρατό αυτού του χώρου θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε αυτή την ιερή δέσμευση, να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό το οποίο συνέβη εδώ».

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιος στη δημόσια τηλεόραση δεν πρόσεξε και αντί για «Ερυθρό Στρατό» έγραψε «Ερυθρό Σταυρό».

Τα σχόλια στο Twitter έπεσαν βροχή τόσο για την αναφορά του Πρωθυπουργού ως “Ερυθρός Στρατός” και όχι “Κόκκινος Στρατός” και άλλοι πρόσεξαν το λάθος του Ερυθρού Σταυρού: Χρήστης γράφει “παιδιά δεν είναι κρασί για να λέτε Ερυθρός. Κόκκινος Στρατός ήταν”.


Άλλος χρήστης γράφει: “σήμερα μάθαμε ότι το Άουσβιτς απελευθερώθηκε από τον Ερυθρό Στρατό. Πρωθυπουργέ ο Κόκκινος Στρατός ήταν. Η ιστορία γράφεται και δεν ξεγράφεται”.


Για την γκάφα της ΕΡΤ στο σούπερ χρήστης γράφει: “Γράφουν ιστορία με όποια γράμματα ξέρουν…Είπε ο πρωθυπουργός “ ο Ερυθρός στρατός ελευθέρωσε το Άουσβιτς” (για να μην πει “κόκκινος” και πάθουν οι δεξιοί), το πήραν οι δικοί τους στην ΕΡΤ και το έκαναν “Ερυθρός Σταυρός” Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη χιόνια η μιά και χιόνια η άλλη…”.


Άλλος χρήστης αναφέρει: “Ο Κόκκινος στρατός έγινε από τον πρωθυπουργό Ερυθρός στρατός και από την ΕΡΤ Ερυθρός Σταυρός…”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.