ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σ.Τσιόδρας: Έχασε την ψυχραιμία του σε ερώτηση για τις μάσκες – Από «επικίνδυνες» έγιναν «απαραίτητες» (βίντεο)

Σ.Τσιόδρας: Έχασε την ψυχραιμία του σε ερώτηση για τις μάσκες – Από «επικίνδυνες» έγιναν «απαραίτητες» (βίντεο)

Πριν από λίγες εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν ξεκάθαρος για τη χρήση μάσκα ως προστατευτικού μέσου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες», τόνιζε, προσθέτοντας ακόμα ότι «μπορεί να είναι και επικίνδυνες».

Ξαφνικά… οι μάσκες έγιναν υποχρεωτικές και μάλιστα θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών Υγείας, προσπάθησε να «δικαιολογήσει» αυτή την απόφαση, όμως ο τρόπος που το είπε, μάλλον είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στα δεδομένα με βάση τα οποία τώρα χαρακτηρίζεται απαραίτητη η χρήση μάσκας, ενώ πριν από μόλις λίγες εβδομάδες οι ειδικοί -και ο κ. Τσιόδρας- έλεγαν το ακριβώς αντίθετο.

Μετά την απόφαση η μάσκα να είναι πλέον υποχρεωτική σε αρκετούς κλειστούς χώρους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό έδωσε την απάντησή του, χωρίς να μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του, όμως με πολλούς να χαρακτηρίζουν αυτή την απάντηση έως και αστεία.

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τις μάσκες

«Τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό για την εξέλιξη της επιδημίας lockdown. Μας είχε επιβληθεί απαγορευτικό. Η επιτροπή τότε δεν συνέστησε τη γενικευμένη χρήση μάσκας, συνεκτιμώντας τότε και τους κινδύνους από τη χρήση τους. Θεώρησε ότι το απαγορευτικό που μας είχε τεθεί ήταν αρκετό για εκείνη τη φάση της επιδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κος Τσιόδρας είπε ότι οι συνθήκες αλλάζουν καθώς είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση. Η κοινωνία σιγά – σιγά θα ανοίξει.

«Τα μέτρα φυσικής απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να τηρηθούν». Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας «θα είναι συμπληρωματική και δεν έχει να κάνει αν θα μολυνθούμε ή όχι, αλλά κυρίως για το αν θα μεταδώσουμε στους άλλους τον ιό μας όταν έχουμε ελαφρά συμπτώματα. Πιστέψτε με, σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία. Αλλά τα ενδεχόμενα οφέλη από μια ισχυρή σύσταση ή υποχρέωση για χρήση μάσκας και ιδιαίτερα όταν υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός, θα είναι ένα σημαντικό επιπλέον μέτρο και ίσως πιο σημαντικό από το να μην χρησιμοποιούμε καθόλου τη μάσκα», κατέληξε ο κος Τσιόδρας.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι λάθος και επικίνδυνη η χρήση ιατρικών μασκών με βαλβίδα από τον γενικό πληθυσμό!

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.