Η «τρέλα» των ελέγχων στα νησιά διώχνει τους τουρίστες και κλείνει τα μαγαζιά – Που το πάει η κυβέρνηση;

Η «τρέλα» των ελέγχων στα νησιά διώχνει τους τουρίστες και κλείνει τα μαγαζιά – Που το πάει η κυβέρνηση;

Σε μία ανεξήγητη κίνηση η κυβέρνηση προχωρά σε τιμωρητικούς ελέγχους στα μοναδικά νησιά που έχουν κάποια τουριστική κίνηση και συγκεκριμένα στη Μύκονο, στην Πάρο και στη Σαντορίνη. Αυτό έχει αποτέλεσμα τα μαγαζιά να κλείνουν και οι τουρίστες φεύγουν άρον-άρον.

Οι τιμωρητικοί έλεγχοι στο νησί της Μυκόνου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με την αστυνομία να προσπαθεί να βρει έστω και μία μικρή παράβαση για να προχωρήσει σε λουκέτο κι επιβολή προστίμου στα μαγαζιά, το οποίο θα παίξει πρώτη είδηση στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να δείξει η πως η κυβέρνηση «κάνει έργο».

Η εικόνα του ερμητικά κλειστού Queen, ενός από τα πιο διάσημα cocktail bars στα Ματογιάννια χθες το βράδυ, ήταν ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων. Ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να μην το ανοίξει καθόλου, φοβούμενος ότι όσο και αν προσπαθούσε τελικώς θα του επιβαλλόταν πρόστιμο και κλείσιμο του μαγαζιού.

Μόνο στο Alemagou κλιμάκια πήγαν τρεις φορές σε διαφορετικές ώρες προσπαθώντας να βρουν παραβάσεις μη τήρηση των μέτρων, με αποτέλεσμα κι εκεί να τελειώσει πρόωρα η βραδιά.

Οι υπεύθυνοι προτίμησαν να μην ρισκάρουν παρά το γεγονός ότι είχαν πάρει όλα τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, έχοντας αραιώσει τα τραπέζια, ενώ έλεγχοι έγιναν τόσο στο Scorpios όσο και στο Principote στον Πάνορμο.

Το βράδυ στην Χώρα και με το Queen κλειστό το «Άρωμα» κατακλύστηκε από κόσμο που περίμενε για τραπέζι και αστυνομικοί πέρασαν δυο φορές για να ελέγξουν τους θαμώνες.

Οι υπεύθυνοι παρακαλούσαν ευγενικά τον κόσμο να κάνει μια βόλτα και να επιστρέψει αργότερα, προσπαθώντας να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ το ίδιο συνέβαινε στο μικρό Guzel, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των νέων μέτρων. Αυτών που δεν θα επιτρέπουν στα μαγαζιά να σερβίρουν όρθιους, ενώ όλοι οι πελάτες θα πρέπει να κάθονται στα τραπέζια τους, γεγονός που δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς για το πως θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις που είναι άρρηκτα δεμένες με την έννοια της έντονης διασκέδασης και των πάρτι.

Κατά γενική ομολογία το νησί «βράζει» και πολλοί επιχειρηματίες νιώθουν στοχοποιημένοι από κυβέρνηση και ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή VIP πελάτες και οι απλοί τουρίστες φεύγουν «τρέχοντας», αφού αισθάνονται ανεπιθύμητοι με πολλούς από αυτούς να αισθάνονται προσβεβλημμένοι από την αντιμετώπιση.

Μέλη γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας από την Μέση Ανατολή με βάση το Λονδίνο, άλλαξε νωρίτερα τα εισιτήρια αναχώρησης της θεωρώντας ότι θα περάσει καλύτερα στο Σεν Τροπέ.

Σε μια σεζόν χαμένη οι επιχειρηματίες του νησιού, ειδικά αυτοί μέσα στην Χώρα με μικρά μαγαζιά,αναρωτιούνται πλέον πως θα λένε στον κόσμο που θα κάθεται σε κοινόχρηστους χώρους απέναντι από αυτά-σκάλες, πεζούλια- να φύγουν ώστε να μην παρατηρείται συγχρωτισμός.

Οι έλεγχοι δεν περιορίζονται όμως στη Μύκονο. Στη Νάουσα της Πάρου κλιμάκια έλεγξαν 7 bar και διαπίστωσαν 1 παράβαση σε εργαζόμενο για μη χρήση μάσκας. Στα Φηρά της Σαντορίνης, κατά τους ελέγχους σε 15 bar δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ανεξήγητο γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να τιμωρήσει τα μοναδικά νησιά που έχουν τουρίστες και προσφέρουν εισόδημα σε αρκετές χιλιάδες οικογένειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.