ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα σχέδια από το Ν.Χαρδαλιά – Φέρνει χάρτη υγειονομικής ασφάλειας με 4 επίπεδα ετοιμότητας και επιτήρησης!

Νέα σχέδια από το Ν.Χαρδαλιά – Φέρνει χάρτη υγειονομικής ασφάλειας με 4 επίπεδα ετοιμότητας και επιτήρησης!

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο στοχευμένων μέτρων και κανόνων, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας,

O κος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για χάρτη υγειονομικής ασφάλειας με 4 επίπεδα ετοιμότητας Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με τους νέους επιδημιολογικούς δείκτες ανά περιοχή.

«Αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας, η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα. Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά δεκαπέντε μέρες» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο στοχευμένων μέτρων και κανόνων, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή… Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το πλαίσιο των επιπέδων μέτρων και κανόνων θα βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες. Το πρώτο επίπεδο θα είναι αυτό της ετοιμότητας, το δεύτερο της επιτήρησης, το τρίτο της αυξημένης επιτήρησης και το τελευταίο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου.

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στην κούραση… Πρέπει να τηρούμε την εφαρμογή των μέτρων» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην κοινή γνώμη.

Στο χάρτη διασποράς, για να δούμε ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή μας επιλέγουμε αρχικά την Περιφερειακή Ενότητα και συμπληρώνουμε τον ταχυδρομικό κώδικα. Τα τέσσερα επίπεδα θα περιλαμβάνουν 26 κατηγορίες, για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα.

Η καταγραφή των προληπτικών μέτρων και κανόνων είναι δυναμική και τα μέτρα εξαρτώνται πάντα από την επιδημιολογική εικόνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, τα δεδομένα που σχετίζονται με κάθε κατηγορία μέτρων καθώς και την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της περιφερειακής ενότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.