«Ρεσιτάλ» Α.Γεωργιάδη: «Δεν έχουμε κάνει κανένα λάθος – Όλα τα χειριστήκαμε σωστά»

«Ρεσιτάλ» Α.Γεωργιάδη: «Δεν έχουμε κάνει κανένα λάθος – Όλα τα χειριστήκαμε σωστά»

«Δεν έγινε κανένα λάθος. Όλα τα χειριστήκαμε με το σωστό τρόπο» δήλωσε με «περίσσιο» θάρρος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το ότι ο ιός εξελίχθηκε γρηγορότερα και οι αρχικές εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων για τη συμπεριφορά του ιού το καλοκαίρι απεδείχθη διαφορετική, ούτε σε αυτούς μπορώ να το χρεώσω γιατί ήταν ένας καινούριος ιός, ένα καινούριο φαινόμενο». Αυτά ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μega, αναφερόμενους στους χειρισμούς για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Γεωργιάδης για λοιμωξιολόγους

Όπως σημείωσε ο υπουργός, τον Μάιο οι λοιμωξιολόγοι «μας έλεγαν ότι πάνω από τους 26 βαθμούς Κελσίου ο ιός θα διαλυθεί», αλλά αυτό δεν συνέβη. «Τι να κάνουμε, να τους πάμε στα δικαστήρια;» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους λοιμωξιολόγους.

Αναφορικά με την ανάρτηση αυτοκριτικής του πρωθυπουργού στο Twitter για την πανδημία, την συνέδεσε με την πυθαγόρεια αρχή, πριν κοιμηθεί κάποιος το βράδυ να σκεφθεί τι θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερα. «Για όλα υπάρχει το καλύτερο και αυτό λέει ο πρωθυπουργός» είπε ο κ. Γεωργιάδης, για να συνεχίσει: «Βεβαίως – με τη γνώση του μέλλοντος- αν γυρνάς πίσω τον χρόνο, μπορεί να λαμβάνεις διαφορετικές αποφάσεις. Στον χρόνο όμως που ελήφθησαν οι αποφάσεις, ελήφθησαν με σωστό τρόπο και σωστή διαδικασία και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες χώρες». Ωστόσο, πρόσθεσε, ούτε η Ελλάδα ούτε η ελληνική κυβέρνηση μπορούν να σταματήσουν ένα φυσικό βιολογικό φαινόμενο. «Αν ήταν θέμα κυβερνήσεων δεν θα κατέρρεε για παράδειγμα το σύστημα της Γαλλίας που στέλνει ασθενείς στη Γερμανία», όπως είπε.

Γεωργιάδης για μέτρα

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να πάμε σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα, σημείωσε ότι ήδη είμαστε σε πιο σκληρά μέτρα από χθες το βράδυ και «δεν ξέρω, πόσα, πιο σκληρά μέτρα, μπορούμε να πάρουμε», ενώ για την αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους την απέδωσε στο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν στις δουλειές τους να χρησιμοποιούν περισσότερο τα ΙΧ και όχι τόσο τα μέσα μεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε, χρειάζεται ένας χρόνος προσαρμογής.

Για το πότε εκτιμάται ότι θα έχουμε εικόνα για τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς απάντησε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθεί στο κεντρικό μήνυμα το οποίο είναι πώς θα νικήσουμε την πανδημία και «δεν είμαστε στη στιγμή να συζητήσουμε πώς θα ξανανοίξουμε την οικονομία γιατί αυτό θα θόλωνε το μήνυμα». «Αν δεν ελεγχθεί η πανδημία δεν μπορεί να ανοίξει η οικονομία» συμπλήρωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι πρέπει όλοι να πάρουμε στα σοβαρά τα μέτρα και να τα τηρήσουμε, για να ελεγχθεί η πανδημία. «Να δώσουμε συγκροτημένα τη μάχη της τήρησης των μέτρων, ώστε να πέσει η πανδημία και να κάνουμε γιορτές με χαμόγελο» είπε. Η κυβέρνηση θα ακούσει για το ζήτημα τους ειδικούς επιστήμονες, όπως έκανε από την πρώτη μέρα, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει την εμφάνιση του Παύλου Πολάκη χωρίς μάσκα έξω από την εντατική του «Σωτηρία» είπε ότι η Ελλάδα έχει κουραστεί με τον κ. Πολάκη και η παρουσία του έξω από την εντατική ήταν πολύ χειρότερη από τις φωτογραφίες στο σπίτι του. Ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η παρουσία του χωρίς μάσκα κράτησε αρκετή ώρα, «διασπείροντας παντού τα πάντα και εισπνέοντας από παντού τα πάντα». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ο κ. Πολάκης βλάπτει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά βλάπτει και την Ελλάδα από τη στιγμή που οι πολίτες βλέπουν τον πρώην αναπληρωτή Υγείας και γιατρό να κάθεται έξω από μονάδα εντατικής θεραπεία χωρίς μάσκα και να φωνάζει. Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο πάνω στον κ. Πολάκη, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης για βοήθημα 300 ευρώ

Σε σχέση με το σχέδιο της κυβέρνησης για έκτακτο βοήθημα 300 εκατ. ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι τα αρμόδια υπουργεία κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, εργάζονται ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο στήριξης για να μην μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος. Τέλος αναφέρθηκε στην αναστολή πληρωμών στις τράπεζες και στην επέκταση τους που είναι υπό συζήτηση και τόνισε πως «ο κόσμος που είναι κλειστός με κρατική εντολή να μην ανησυχεί για τα χρέη του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του γιατρού της Βουλής ο οποίος έφυγε σε ηλικία 51 ετών από τον ιό μετά από μέρες μάχης στο «Σωτηρία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.