ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κωλοτούμπα» Δερμιτζάκη από… την Γενεύη: Τώρα ζητάει να ανοίξει όλη η αγορά – Οι δηλώσεις του από 2/11 έως σήμερα

«Κωλοτούμπα» Δερμιτζάκη από… την Γενεύη: Τώρα ζητάει να ανοίξει όλη η αγορά – Οι δηλώσεις του από 2/11 έως σήμερα

Ήταν αρχές Νοεμβρίου όταν ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, υποστήριζε πως τα νέα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τον κορωνοϊό θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 και θα μας έκαναν τη «χάρη» να άνοιγε η αγορά για 2 ημέρες τα Χριστούγεννα.

«Ίσως με ένα διάλειμμα μια με δύο ημέρες τα Χριστούγεννα για να καταλάβει ο κόσμος τις γιορτές» είχε πει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Έκτοτε, ένα μήνα μετά και ενώ ο κόσμος έχει «αγριέψει» με όλες τις απαγορεύσεις, η στάση του είναι τελείως διαφορετική.

Από την Γενεύη πάντα και μιλώντας εκ του ασφαλούς μακριά από όσα γίνονται στην Ελλάδα, πριν λίγες ημέρες στις 3/12 είχε παραδεχθεί την παταγωδώς αποτυχία των lockdowns και ότι επί της ουσίας κυβέρνηση και «ειδικοί» δεν ξέρουν που βαδίζουν.

Στις 7/12, πριν μόλις δύο ημέρες, ένα μαγικό ραβδάκι τον μετάλλαξε και έκανε λόγο για την σταδιακή άρση των μέτρων και το άνοιγμα των καταστημάτων.

«Από τη στιγμή που συζητάμε να ανοίξουν τα μαγαζιά λιανικής, θεωρώ ότι το σταδιακό άνοιγμα μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε», τόνιζε ο καθηγητής.

Σήμερα, γνωρίζει κάτι παραπάνω μάλλον εκ των έσω, μιας και τα κρούσματα πλασματικά εμφανίζονται όπως στο Κιλκίς, και είναι πεπεισμένος ότι θα πέσουν κάτω από τα 1.000 ημερησίως, οπότε τάχθηκε υπέρ του οριζόντιου ανοίγματος ακόμα και της εστίασης​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι κατά αυτό τον τρόπο τίθενται ερωτήματα σε ότι αφορά την εγκυρότητα των θέσεων των «ειδικών» καθώς όπως σημείωνε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Rand Paul, άλλα λένε τη μία εβδομάδα και άλλα την άλλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.