Περίεργες συμπτώσεις: Την ώρα που η κυβέρνηση υπόσχεται «άνοιγμα» της αγοράς… «μαγειρεύεται» ρεκόρ κρουσμάτων

Περίεργες συμπτώσεις: Την ώρα που η κυβέρνηση υπόσχεται «άνοιγμα» της αγοράς… «μαγειρεύεται» ρεκόρ κρουσμάτων

Τα τελευταία 24ωρα και κυρίως σήμερα η κυβέρνηση διαρρέει πως θα αρθεί σύντομα το lockdown και πώς ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει το λιανεμπόριο, αλλά και θα επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Παρόλα αυτά, όπως σας έχουμε τονίσει ανελλιπώς στο pronews.gr, τα σχέδια είναι… για να γίνονται, καθώς αρκετές φορές το τελευταίο πεντάμηνο η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί άνοιγμα και τελικά υπήρξε παράταση στο lockdown.

Έτσι όλοι αναμένουν τις εισηγήσεις των «ειδικών» την Τετάρτη και την Πέμπτη, ώστε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώσει την «χαλάρωση» των μέτρων, έτσι λένε τουλάχιστον.

Βέβαια ήδη βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει ανατροπή των σχεδίων, με τον ΕΟΔΥ να αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει νέο ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία θα φτάσουν στις 4.000.

Έτσι -παρά την ομολογία πως έχει αποτύχει- δεν είναι απίθανο η κυβέρνηση τελικά αντί για χαλάρωση μέτρων να ανακοινώσει την αυστηροποίηση τους, υποστηρίζοντας πως… «εμείς θέλαμε να ανοίξουμε, αλλά οι αριθμοί…»

«Κερδίζοντας» έτσι μερικές μονάδες στις δημοσκοπήσεις και μία ακόμη πίστωση χρόνου από τους πολίτες, αν και πλέον η οργή των Ελλήνων είναι εμφανής.

Να υπενθυμίσουμε πως και πριν λίγες εβδομάδες, όταν πάλι υπήρχε η συζήτηση για άνοιγμα της αγοράς και «χαλάρωση» των μέτρων, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε περισσότερα από 3.000 κρούσματα.

Εμείς απλώς να τονίσουμε πως επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις… παύουν να είναι συμπτώσεις, άλλωστε έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως και τα κρούσματα ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με το τι «θέλει» η κυβέρνηση, καθώς όταν γίνονται πολλά τεστ… αυξάνονται και τα κρούσματα κτλ.

Το αν τελικά από το «άνοιγμα» θα πάμε στο… «ας θυσιάσουμε και το Πάσχα», όπως είπε ο Αθανάσιος Δημόπουλος θα φανεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.