Συνεχίζεται το φιάσκο με τα self test των μαθητών: Δεκάδες βγήκαν ψευδώς θετικά στα Ιωάννινα

Συνεχίζεται το φιάσκο με τα self test των μαθητών: Δεκάδες βγήκαν ψευδώς θετικά στα Ιωάννινα

Συνεχίζεται το μέγα φιάσκο με τα self test, καθώς αποδεικνύεται πως η αποτελεσματικότητα τους είναι… ελάχιστη!

Αυτό φαίνεται και από το νέο συμβάν που έλαβε χώρα στα Ιωάννινα, εκεί που δεκάδες γονείς ανησύχησαν αδίκως, καθώς τα self test έδειξαν πως τα παιδιά τους είναι θετικά στον κορωνοϊό, παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Την Κυριακή επικράτησε έντονη αγωνία καθώς ήταν πολλά τα θετικά τεστ από μαθητές, ενόψει και της επιστροφής τους στα θρανία.

Όπως αναφέρει το epriruspost.gr, γονείς επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου για να ενημερωθούν.

Οι μαθητές κλήθηκαν σε επαναληπτικό έλεγχο με rapid test τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των rapid test, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα που έδωσε το self test ήταν λανθασμένο.

Χαρακτηριστικό πως στους συνολικά 500 ελέγχους που έγιναν την Κυριακή στην πόλη – δεν αφορούσαν μόνο μαθητές – μόλις πέντε δείγματα βγήκαν θετικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εξήγηση στο γιατί προέκυψε αυτό το πρόβλημα, μόνο εικασίες ότι πιθανών υπήρχε πρόβλημα στη συγκεκριμένη παρτίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.