Κυβέρνηση κολεγίων: 30.000 «κεφάλια» στα ιδιωτικά κολέγια από την κυβέρνηση – Τόσους «κόβουν» από τα πανεπιστήμια

Κυβέρνηση κολεγίων: 30.000 «κεφάλια» στα ιδιωτικά κολέγια από την κυβέρνηση – Τόσους «κόβουν» από τα πανεπιστήμια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις τεχνητά υψηλές βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια μέσω πανελληνίων που δημιούργησε με το νομοσχέδιό της, σκοπεύει να αφήσει 30.000 παιδιά εκτός πανεπιστημίων, τα οποία για να πάρουν ένα «χαρτί» θα πρέπει να πληρώσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στους κολλητούς του Μαξίμου, στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κολεγίων.

Αν δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, τότε το μέλλον που «οραματίζεται» γι’ αυτούς η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανειδίκευτοι εργάτες, και κακοπληρωμένο «υπηρετικό» προσωπικό σε κάποιο μεγάλο καζίνο, ξενοδοχείο κτλπ., όπως οι ιθαγενείς των νησιών Φίτζι.

Μάλιστα αυτό το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο-ανοσιούργημα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπληρώνεται από άλλη μία «μαχαιριά» στα μη προνομιούχα παιδιά, καθώς όσα φοιτούν σε νυχτερινά σχολεία επίσης αποκλείονται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Είναι φανερό πως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία απαρτίζεται ως επί το πλείστον από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν περάσει ούτε απ’ έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς οι οικογένειές τους τους έστειλαν σε πανάκριβα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως πχ η κ. Κεραμέως (Σορβόννη & Χάρβαρντ), δεν έχουν καμία ενσυναίσθηση και ενδιαφέρον για αυτούς που δεν γεννήθηκαν μέσα στα προνόμια και τα πλούτη όπως εκείνοι.

Αυτή η κυβέρνηση «γαλαζοαίματων» αντιλαμβάνεται την κοινωνία με δεδομένα 19ου αιώνα, οι προνομιούχοι θα κυβερνούν αιώνια και οι φτωχοί θα τους υπηρετούν, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Ταυτόχρονα φυσικά «βολεύονται» και οι ημετέροι δηλαδή οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων.

Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να πάρει κάποιος χαρτί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι είτε ιδιοφυία είτε πλούσιος, οι υπόλοιποι απλά θα πρέπει να συμβιβαστούν με το να υπηρετούν την ελίτ, όλη τους τη ζωή.

Άλλωστε ουσιαστικά αυτή την άποψη εξέφρασε και ο δήθεν προοδευτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ.Πατέλης, ο οποίος ουσιαστικά ήθελε να έχει μόνο αυτός(!) διδακτορικό.

Φυσικά τα επιχειρήματα τύπου «όσοι αποτύχουν να πάνε σε τεχνικές σχολές» είναι για γέλια, διότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε Γερμανία ούτε καν Ιταλία να έχει δεκάδες χιλιάδες εργοστάσια και βιοτεχνίες που θα μπορούσαν να απορροφήσουν εξειδικευμένους τεχνίτες με υψηλούς μισθούς. Η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν χώρα υπηρεσιών, που σημαίνει ότι χρειάζεται ανθρώπους με σπουδές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω επίσημης τοποθέτησης σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης για το νέο σύστημα εισαγωγής των μαθητών στα Πανεπιστήμια.

«Για τρίτη συνεχή εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να έρθει στην ώρα του Πρωθυπουργού για να απαντήσει για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σχολιάζει, «αρνείται, γιατί δεν προτίθεται να αναστείλει την εφαρμογή του έστω για φέτος, που εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά σχεδόν μισή εκπαιδευτική χρονιά, μειώνει κατά ένα τρίτο τους εισακτέους και αφήνει εκτός ΑΕΙ τουλάχιστον 25.000 μαθητές και κλείνει πανεπιστημιακά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Θέλει μεγάλο θράσος ο κ. Μητσοτάκης να επικαλείται την αγωνία των μαθητών για να κρύψει το ρουσφέτι του στους ιδιοκτήτες κολεγίων. Ο ίδιος που προκαλεί την αγωνία τους, αφού τους σπρώχνει ως πελάτες στα ιδιωτικά κολέγια, επιβαρύνοντας χιλιάδες οικογένειες μέσα στην οικονομική αβεβαιότητα της πανδημίας», καταλήγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.