
Την δική του αποτίμηση για το ρόλο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ως Προέδρου της Δημοκρατίας, φαίνεται πως έκανε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, εξηγώντας πως ήταν λάθος κίνηση να πάει σε τραπέζι ομόφυλου ζευγαριού, μετά την ψήφιση νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Όπως δήλωσε, ο ρόλος του ατόμου στην Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ενωτικός, ωστόσο τέτοια κίνηση δεν τους εκφράζει όλους αλλά τους μισούς.
Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Η κ. Σακελλαροπούλου τίμησε το αξίωμά της πέντε χρόνια με απόλυτη θεσμικότητα. Είναι μια γυναίκα, μπήκε στο Δικαστικό Σώμα, δύσκολη δουλειά. Με την αξία της έφτασε να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ, δύσκολη δουλειά.
Με την αξία της έφτασε να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας, δύσκολη δουλειά. Δεν θα γίνει θεός του Ολύμπου. Τα έκανε όλα η κ. Σακελλαροπούλου. Μπράβο της, συγχαρητήρια, την τιμάμε.
Αλλά επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής και την τιμώ την κ. Σακελλαροπούλου και σας είπα ότι ευδοκίμως έκανε σπουδαία πράγματα στη ζωή της και τίμησε τον θεσμό του ΠτΔ, ήταν λάθος που πήγε σε εκείνο το τραπέζι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, πολύ μεγάλο λάθος μάλιστα.
Το νομοσχέδιο αυτό δεν ήταν ένα πολιτικά ουδέτερο νομοσχέδιο. Ήταν ένα νομοσχέδιο που καλώς-κακώς είχε διχάσει πάρα πολύ την ελληνική κοινωνία, από πάνω μέχρι κάτω, από την Εκκλησία μέχρι τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες.
Ο ρόλος του ΠτΔ είναι ενωτικός, να τους εκφράζει όλους. Όταν λοιπόν πηγαίνεις σε κάτι τέτοιο, εκείνη τη στιγμή δεν τους εκφράζεις όλους, εκφράζεις τους μισούς».
Τέλος, για το γεγονός που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Κωνσταντίνο Τασούλα ως το νέο πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο ίδιος είπε πως αυτό ευθύνεται στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον.
«Δεν είναι υποχρεωτικό να ανανεώνει τη θητεία του καθενός. […] Το βασικό κριτήριο για την επιλογή Τασούλα είναι ότι η πρώτη επιλογή Μητσοτάκη ήταν να πάμε σε πολιτικό πρόσωπο. Ο λόγος; Γιατί δεν είναι ίδιο το διεθνές περιβάλλον του 2020 με του 2025» κατέληξε.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.