ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Γεωργιάδης: «Οι υπουργοί παίρνουν μηδέν ευρώ μισθό – Παίρνω λιγότερα από τους βουλευτές»

«Θα έπρεπε ασφαλώς οι υπουργοί να έχουν μισθό, είναι ένα μνημονιακό μέτρο που πήραμε επί κυβερνήσεως Σαμαρά»

Α.Γεωργιάδης: «Οι υπουργοί παίρνουν μηδέν ευρώ μισθό – Παίρνω λιγότερα από τους βουλευτές»

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (28/12) δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο μισθός του είναι λιγότερος από εκείνον των βουλευτών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Μπορεί να κατηγορηθώ για λαϊκισμό αλλά εγώ θα το πω. Μπορεί να είναι σωστή η εξομοίωση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού και υφυπουργού με τον κοινοβουλευτικό, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε χρήση του δικαίου σε μεμονωμένες περιπτώσεις που αφορούν το πολιτικό σύστημα και να αφήνουμε απ’ έξω τους ανθρώπους που ζουν με 600 και 700 ευρώ».

«Ένα λεπτό, γιατί αν δεν κάνουμε την εξομοίωση των υφυπουργών θα ανέβουν τα 600 ευρώ; Εάν θέλουμε να έχουμε ένα κράτος που θα προσελκύει ικανούς πραγματικά ανθρώπους για να κάνουν μια δουλειά, το να τους έχουμε μονίμως “pro bono” δεν γίνεται. Για να μιλάμε λογικά. Εγώ για να καταλάβει ο κόσμος, γιατί δεν τα ξέρει αυτά, είμαι υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Ανάπτυξης. 

Ξέρετε ποιος είναι ο μισθός που παίρνει ο υπουργός στην Ελλάδα; Μηδέν. Ούτε ένα ευρώ. Επειδή είμαι βουλευτής, παίρνω μόνο την βουλευτική αποζημίωση. Εγώ παίρνω λιγότερα από τους βουλευτές γιατί πάνε στις επιτροπές της Βουλής, εμείς απαγορεύεται να είμαστε.

Άρα όταν είναι κάποιος υπουργός χάνει περίπου 600-700 ευρώ το μήνα. Θα έπρεπε ασφαλώς οι υπουργοί να έχουν μισθό, είναι ένα μνημονιακό μέτρο που πήραμε επί κυβερνήσεως Σαμαρά», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το… δράμα του Άδωνι σε αριθμούς:

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα (δείτε 02:35:00):

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.