ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Α.Χαρίτσης: «Προσβλητική η στάση Σούνακ – Έχει μερίδιο ευθύνης ο Μητσοτάκης»

«Εδώ και μήνες ο πρωθυπουργός έχει μετατρέψει το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα σε υπόθεση εσωτερικής κατανάλωσης», σημειώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας

Α.Χαρίτσης: «Προσβλητική η στάση Σούνακ – Έχει μερίδιο ευθύνης ο Μητσοτάκης»

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας την ακύρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σούνακ ανέφερε ότι «όταν μετατρέπεις ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε παιχνίδι εντυπωσιασμών, κινδυνεύεις να βρεθείς αντιμέτωπος με την ίδια συνταγή» κάνοντας ακόμα λόγο για «προσβλητική συμπεριφορά του Βρετανού Πρωθυπουργού».

Αναλυτικά, η δήλωση:

Η προσβλητική συμπεριφορά του Βρετανού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ έναντι της ελληνικής κυβέρνησης συνιστά πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα. Φανερώνει πως αντιμετωπίζουν οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης την πολιτική: ως υπόθεση συμβολικών κινήσεων που υπονομεύουν τον διάλογο και τη σύγκλιση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Δυστυχώς, ο κύριος Μητσοτάκης έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης στην κατεύθυνση αυτή. Εδώ και μήνες έχει μετατρέψει το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα σε υπόθεση εσωτερικής κατανάλωσης προαναγγέλοντας μια «λύση» δίχως να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ούτε καν για αυτήν και μπαίνοντας σε επικίνδυνες ατραπούς όσον αφορά την κυριότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν μετατρέπεις ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε παιχνίδι εντυπωσιασμών, κινδυνεύεις να βρεθείς αντιμέτωπος με την ίδια συνταγή. Και αυτό πρέπει να γίνει μάθημα. Το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα εγγράφεται σε μια ευρύτερη αντιπαράθεση ενάντια στις κληρονομιές της αποικιοκρατίας και στην ανάγκη θεραπείας των τραυμάτων της σε όλα τα επίπεδα. Και για αυτό, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με σοβαρότητα, σταθερό σχέδιο και διεθνείς συμμαχίες. Όχι με διαρροές και επικοινωνιακές κινήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.