ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αδιανόητο: Άφησαν να διαρρεύσουν η πορεία των εξοπλιστικών και οι προτεραιότητες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όπλα

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας έκανε φέιγ βολάν τα απόρρητα εξοπλιστικά προγράμματα

Αδιανόητο: Άφησαν να διαρρεύσουν η πορεία των εξοπλιστικών και οι προτεραιότητες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όπλα

Σε μια τεράστια γκάφα -αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι- προχώρησε το Υπουργείο Άμυνας, καθώς διέρρευσε άκρως απόρρητα έγγραφα με τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Συγκεκριμένα διέρρευσαν την πορεία εκτέλεσης και τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα στη Βουλή, με έγγραφο που ήρθε ως απάντηση του Ν.Δένδια σε ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την γκάφα με την δημοσίευση των άκρως απόρρητων εξοπλιστικών προτεραιοτήτων δεν υπήρχε πρόσβαση στο συγκεκριμένο έγγραφο, ίσως να είχε αποσυρθεί προσωρινά, αλλά τώρα εμφανίζεται κανονικά επάνω, ωστόσο τα είχε πάρει από την αρχή το pronews.gr και προφανώς για να τα έχουμε πάρει εμείς θα τα έχουν πάρει και άλλοι με δεδομένο ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίας παρακολουθούν τι αναρτάται στους επίσημους διαδικτυακούς ιστότοπους, όπως αυτός της Βουλής.

Ο Ν.Δένδιας γράφει στην απάντησή του ότι «…αναφορικά με τα αιτούμενα στοιχεία για τον προβλεπόμενο προγραμματισμό των Γενικών Επιτελείων, για προώθηση προς ανάθεση κυρίων εξοπλιστικών προγραμμάτων, επισημαίνεται ότι ο εν λόγω προγραμματισμός χαρακτηρίζεται ως «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ» από πλευράς διαβάθμισης και, ως εκ τούτου, δεν δύναται να κοινοποιηθεί».

Προειδοποιεί δηλαδή ότι τα στοιχεία των εξοπλιστικών δίνονται προς ενημέρωση του βουλευτή και πρέπει να παραμείνουν απόρρητα.

Στη συνέχεια της απάντησης γράφει ότι «τα στοιχεία αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ, σχετικά με τις αναθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη χρονική περίοδο 2019-2022 σε κύρια εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και τα ιεραρχημένα κατά προτεραιότητα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ, έχουν όπως στους συνημμένους πίνακες, τους οποίους σας επισυνάπτουμε για την ενημέρωσή σας».

Όμως από λάθος κάποιων οι απόρρητοι πίνακες με 43 εξοπλιστικά προγράμματα αναρτήθηκαν δημόσια στον ιστότοπο της Βουλής! 

Να θυμίσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη γκάφα με απόρρητα έγγραφα που κάνει το Υπουργείο Άμυνας, καθώς προσφάτως ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς (που ετοιμάζεται πλέον για την Περιφέρεια Αττικής) είχε εμφανιστεί σε φωτογραφία να κοιτάζει απόρρητο χάρτη με την αποθήκη καυσίμων 873 ΑΚ.

Όσον αφορά τα έγγραφα που διέρρευσαν τώρα η πιο σημαντική είδηση είναι ότι τελειώνουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει τα προγράμματα υποστήριξης των όπλων και να μην υπογράψει νέες συμβάσεις υποστήριξης (FOS).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.