ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ.Πατούλης κατά Α.Γεωργιάδη: Να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμπλέκονται στους βιασμούς της 12χρονης

Πλήρης διαφοροποίηση από Α.Γεωργιάδη

Γ.Πατούλης κατά Α.Γεωργιάδη: Να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμπλέκονται στους βιασμούς της 12χρονης

Με τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη συντάσσεται ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ο οποίος ζήτησε να δοθούν ‘άμεσα στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Η θέση του Γ.Πατούλη έρχεται να ευθεία αντίθεση με αυτή που εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επιτέθηκε στον  Χ. Σπίρτζη όταν ο τελευταίος  είπε ότι «Θα έπρεπε να είχαν δοθεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία ονόματα για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης» αφήνοντας υπονοούμενα για απόπειρα συγκάλυψης και κατηγορώντας την αστυνομία για ολιγωρία 1,5 μηνός.

«Όλα στο φως, καμία συγκάλυψη και καμία ανοχή στους παιδεραστές», τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με αφορμή τη σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι επιχειρείται εργαλειοποίηση του γεγονότος, λόγω αφενός μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, και αφετέρου με σκοπό τη συκοφάντηση στελεχών της διοίκησης της Περιφέρειας, την οποία «προσπάθησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να την εμφανίσουν ως συναλλασσόμενη με τον φερόμενο παιδόφιλο» ενώ στο κάδρο των ευθυνών από τους «στρατευμένους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ», μπήκε και το κυβερνών σήμερα κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Περιφέρειας, άμεσα ξεκαθάρισε το αυτονόητο «Καμία ανοχή στους παιδεραστές», ότι «δεν παίζει με τα ζητήματα ηθικής τάξης, ιδιαίτερα όταν αφορούν τη ζωή των παιδιών» και ότι είναι «δίπλα στα ανήλικα θύματα σεξουαλικής βίας».

Επίσης άμεση ήταν και η απάντηση ότι

«δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία οικονομική συναλλαγή της Περιφέρειας με το συγκεκριμένο πρόσωπο και φερόμενο ως δράστη.

Καθώς κι ότι θεωρούμε αυτονόητο πως δεν φέρει ευθύνη όποιος είχε επικοινωνία με τον υπόψη κατηγορούμενο, κατά παρελθόντα χρόνο και χωρίς οποιαδήποτε γνώση περί των εξόχως θλιβερών εγκλημάτων του».

Ωστόσο, παρατηρείται στην ανακοίνωση, παρόλα αυτά, μερίδα του τύπου πετά «λάσπη στον ανεμιστήρα» κι εμφανίζει ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση αιρετά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς όμως, η ισχυριζόμενη αυτή εμπλοκή τους να προκύπτει μέχρι σήμερα.

Υπογραμμίζεται ότι «αυτό όμως που μένει είναι η λάσπη και η κατασυκοφάντηση των συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής ως πολιτικού οργανισμού και αυτοδιοικητικού θεσμού.

Η ανεύθυνη και θεσμικά επικίνδυνη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν είναι ανεκτό να διασύρονται, ούτε θεσμοί, ούτε πρόσωπα, χωρίς αποδείξεις, ή έστω κάποια στοιχεία. Αν υπάρξουν, όχι αποδείξεις, αλλά απλές και μόνο ενδείξεις εμπλοκής, εμείς πρώτοι θα ζητήσουμε την άμεση και παραδειγματική τους τιμωρία, χωρίς κανένα ελαφρυντικό».

Για το λόγο αυτό, καταλήγει η Περιφέρεια, «ζητούμε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, τη Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία, να φέρουν άμεσα στο φως όλα τα στοιχεία για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τη δυσκολία του εγχειρήματος και τη σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά κι εμείς, από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μονταζιέρες κομμάτων, ανεύθυνους εκδότες και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, καθώς και σε τρολ του διαδικτύου, να σπιλώνουν και να συκοφαντούν αιρετά στελέχη της αυτοδιοίκησης και το θεσμό της Περιφέρειας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.