Η απάντηση της ΕΡΤ για την λογοκρισία κατά του Π.Παυλόπουλου που την εκθέτει ακόμα περισσότερο

Απαντά και τα κάνει χειρότερα

Η απάντηση της ΕΡΤ για την λογοκρισία κατά του Π.Παυλόπουλου που την εκθέτει ακόμα περισσότερο

Τρεις ημέρες μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και τα ξεκάθαρα μηνύματα που έστειλε για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, η ΕΡΤ απαντά στην σφοδρή κριτική που δέχθηκε ότι «έκοψε» το σχετικό ρεπορτάζ και τα κάνει χειρότερα.

Παρότι, πράγματι, παραθέτει το λινκ από την ιστοσελίδα της στην οποία υπάρχει κάτω – κάτω ένα απόσπασμα της παρέμβασης του Π.Παυλόπουλου, ο τρόπος παρουσίασης του θέματος εκθέτει ακόμα περισσότερο την Κρατική Τηλεόραση.

Και αυτό, διότι αποδεικνύει ότι η ΕΡΤ αξιολόγησε πως οι δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος επισημαίνει τις ευθύνες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαλεύκανση του σκανδάλου, είναι λιγότερο σημαντικές από εκείνες του μέλους του Π. Σ. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Στέφανου Ξεκαλάκη και του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η δήλωσή του έπαιξε για 15 δευτερόλεπτα, από το 02:35 μέχρι το 02:50, σε σύνολο 3 λεπτών που είχε διάρκεια το ρεπορτάζ.

Και πάλι, έπαιξε τελευταία, μετά από τον κ. Τσιάρα, Στέφανο Ξεκαλάκη, Θανάση Κουκάκη, ακόμα και μετά από την ανακοίνωση της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Το τελευταίο διήμερο ασκείται κριτική στην ΕΡΤ, ότι δήθεν αποσιώπησε δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σχετικά με το θέμα των επισυνδέσεων της ΕΥΠ, στη διάρκεια ομιλίας του στο Κομμένο της Άρτας επ’ αφορμή της επετείου της σφαγής αμάχων, στις 16 Αυγούστου του 1943.

Το θέμα θα ήταν άνευ σημασίας αν αναπαραγόταν μόνον στα Social Media, οι χρήστες των οποίων συχνά διασπείρουν -ακόμη και εν αγνοία τους- fake news. Καθώς, ωστόσο, την ίδια «είδηση» άκριτα υιοθέτησαν συγκεκριμένες εφημερίδες και ενημερωτικά sites, χωρίς να έχουν προβεί σε καμιά προηγούμενη διασταύρωση, η ΕΡΤ ενημερώνει τους αναπαραγωγείς των fake news ότι οι δήθεν «κομμένες» δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου όχι μόνον μεταδόθηκαν στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ήδη, από τις 16 Αυγούστου, αλλά για προφανείς δημοσιογραφικούς λόγους επελέγη να αναδειχθούν στο κεντρικό ενημερωτικό site της ΕΡΤ ertnews.gr(και όχι στην επιμέρους ιστοσελίδα της ΕΡΤ Ιωαννίνων που υπάγεται στο ertnews), ενώ την ίδια μέρα μεταδόθηκαν και στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο της ΕΡΤ1, στις 21:00.

Kάτι που μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει πατώντας το λινκ που ακολουθεί,στο οποίο υπάρχει και το σχετικό βίντεο-απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατόπιν τούτων, η ΕΡΤ ζητεί την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας απ’ όσους την επέκριναν, ενώ το ίδιο ζήτησε από την πρώτη στιγμή και προς τον συντάκτη της ΕΡΤ Ιωαννίνων, κ. Σωτήρη Αργύρη, ο οποίος κατήγγειλε με αναιτιολόγητα επιπόλαιο τρόπο την εταιρεία στην οποία εργάζεται, διασπείροντας fake news.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.