ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η «Γαλάζια Ομάδα» «καραμανλικών» και «σαμαρικών» θα είναι το πιο νεανικό κόμμα – Το 70% των υποψηφίων νέοι 25 έως 40 ετών

Οι  «Γαλάζιοι» αποφάσισαν ψηφοδέλτια με «γαλάζια» ιστορικά στελέχη και με 70% ποσόστωση νέων

Η «Γαλάζια Ομάδα» «καραμανλικών» και «σαμαρικών» θα είναι το πιο νεανικό κόμμα – Το 70% των υποψηφίων νέοι 25 έως 40 ετών

Μια ευχάριστη έκπληξη προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού της «Γαλάζιας Ομάδας» (Ν.Νικολόπουλος, Σ.Τσιτουρίδης, Π.Παναγιωτόπουλος, Αργύρης Ντινόπουλος, Θ.Σκορδάς, Ν.Καραχάλιος κ.α.).

Στις επόμενες εκλογές το 70% των υποψηφίων του «Γαλάζιου» σχηματισμού θα είναι νέοι 25-40 ετών!

«Γαλάζιοι» νεολαίοι ήδη συγκρότησαν την πρώτη επιτροπή πρωτοβουλίας

Αυτονόητο είναι πως θα τηρηθεί και η ποσόστωση των γυναικών που είναι επιβεβλημένη από την κοινωνία και θεσπισμένη από τον  εκλογικό νόμο.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι όπως έχουν διαπιστώσει τα στελέχη της «Γαλάζιας» πρωτοβουλίας από ποιοτικές πραγματικές  έρευνες της κοινής γνώμης ένα ποσοστό ψήφων που θα κυμανθεί στις εθνικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, στην διάρκεια των επόμενων μηνών της τάξης των 10 μέχρι και 17% μονάδων θα μοιραστούν στα κόμματα που κινούνται «περί τη ΝΔ».

Οι «Γαλάζιοι» είναι από τα σπλάχνα της «καραμανλικής» παράταξης κάποιοι εξ αυτών ιδρυτικά στελέχη και επί σειρά ετών βουλευτές , υπουργοί, μέλη του ανωτάτου πολιτικού συμβουλίου .

Ως εκ τούτου εκεί στοχεύουν και διεκδικούν την «μερίδα του λέοντος»

Αυτά αναφέρουν όλες οι σοβαρές αναλύσεις των εταιρειών ερευνών της κοινής γνώμης και το Μαξίμου είναι σε γνώση αυτών, όπως και οι Αμερικανοί σύμβουλοι επικοινωνίας.

Το ποσοστό αυτό εξάγεται από την υποχώρηση που θα έχει η ΝΔ και η οποία θα είναι στην καλύτερη περίπτωση θα αποσπάσει περί το 27% από το 39% που είχε λάβει το κόμμα στις προηγούμενες εκλογές.

Στην χειρότερη περίπτωση το ποσοστό της ΝΔ θα κυμανθεί «περί το 20%», εάν η ακρίβεια, το ρεύμα, η ανεργία, ο πληθωρισμός και η φτώχεια συνεχίσουν να βασανίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά και τη νεολαία .

Τότε τα γεγονότα θα συμπιέσουν αυτό το ποσοστό και χαμηλότερα.

Η ακρίβεια, είναι καθοριστικός παράγοντας που εμπεδώθηκε το κλίμα δυσαρέσκειας. Διαλύει την οποιαδήποτε προσπάθεια «τεχνητής αναπνοής» της κυβέρνησης, όπως τα διάφορα κωμικά επιδόματα για των 10, 15 ή 18 ευρώ.

Γιατί ακόμα και αυτά έχουν διάρκεια μίας ημέρας μόνο: Οι αυξήσεις σε όλα τα είδη το ρεύμα και τα καύσιμα «κατατρώνε» το πενιχρό εισόδημα στις πρώτες δέκα μέρες του μήνα.

Μέσα σ’ αυτή την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα οι «Γαλάζιοι» έρχονται με μια δυνατή κοινωνική ατζέντα όπως επιβάλλει η συνείδηση και η παράδοση της λαϊκής κοινωνικής κεντροδεξιάς.

Εν τω μεταξύ όπως πληροφορούμαστε συμφώνησαν ομόφωνα, εκτός από τους αναγνωρίσιμους πολιτικούς  νέοι και νέες γυναίκες θα κυριαρχούν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια!

Μαζί τους θα «βάλει πλάτη» στην προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού και ένα μπαρουτοκαπνισμένο, ιστορικό στέλεχος σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Αυτός ο εκλογικός και οργανωτικός υποψήφιος θα έχει μεγάλη γνώση των προβλημάτων του νομού και θα είναι είτε εν ενεργεία αυτοδιοικητικός, είτε πρώην βουλευτής, είτε εκπρόσωπος επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων (πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές οργανώσεις κ.λπ.).

Ο σχεδιασμός των «Γαλάζιων» κοινοβουλευτικών πρώην υπουργών και κορυφαίων ιστορικών στελεχών της κεντροδεξιάς παράταξης  περιλαμβάνει:

1) Εκδήλωση για την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά  θέματα  στα μέσα Ιουνίου.

2) Εθνική Συνδιάσκεψη  με θέμα: «Η πορεία μας προς τις εκλογές»  την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, όπου πιθανολογείται να επικρατήσει ως όνομα του εκλογικού συνασπισμού «Γαλάζιοι»

3) Συνάντηση της εκλογικής επιτροπής στις 2 Ιουνίου σε μεγάλο γνωστό ξενοδοχείο που βρίσκεται επί της οδού Συγγρού.

4) Εθνική τηλεδιάσκεψη στις 28 Ιουνίου με τους επικεφαλής κάθε νομού της Ελλάδας  και κάθε χώρας όπου ζουν και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά ομογενείς Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού.

Τέλος, όπως προκύπτει από το πολιτικό ρεπορτάζ  θεωρούν ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η δεύτερη δημόσια τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση της Παναθηναϊκής (Τετάρτη 1 Ιουνίου, 6.30 μμ στο Μέγαρο Μουσικής) με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι «Γαλάζιοι» ήδη απέκτησαν έδρα και λειτουργούν – πρωί απόγευμα- γραφεία στην Αθήνα επί της οδού Πειραιώς (στην πλ. Ομόνοιας)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.