ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ι.Κολοβού: «Σφράγισαν το σπίτι και δεν μπορούσα να πάρω ούτε τα φάρμακά μου»

«Ήθελαν το σπίτι, δεν ήθελαν τον διακανονισμό για να πληρώσω»

Ι.Κολοβού: «Σφράγισαν το σπίτι και δεν μπορούσα να πάρω ούτε τα φάρμακά μου»

Η συνταξιούχος δημοσιογράφος, Ιωάννα Κολοβού, κατά τη διάρκεια δηλώσεών της μετά την έξωση που της έγινε χθες Τετάρτη (24/1), τόνισε μεταξύ άλλων πως «σφράγισαν το σπίτι και δεν μπορούσα να πάρω ούτε τα φάρμακά μου».

Να σημειωθεί πως αφέθηκαν ελεύθεροι με τον γιο της, στους οποίους ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού υπέβαλε μήνυση κατά τη διαδικασία έξωσης που πραγματοποιήθηκε στου Ζωγράφου το πρωί της Τετάρτης.

Στην Ιωάννα Κολοβού ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελιοδικείο Αθηνών στις 5 Φεβρουαρίου.

«Η προσαγωγή είχε ένα σκοπό, να δικαστώ με τη διαδικασία του αυτόφωρου, ότι παραβίασα το σπίτι του, το δικό μου σπίτι, ότι έμενα παράνομα στο σπίτι του» είπε αρχικά η Ιωάννα Κολοβού.

Ιωάννα Κολοβού: Το παράδοξο του νόμου

«Εδώ έχουμε το παράδοξο, όταν ο νόμος δεν διασφαλίζει το απόλυτο δίκαιο ενός ανθρώπου που παλεύει σε όλη του τη ζωή και έχει μόνο ένα σπίτι, χωρίς κανένα δάνειο επάνω και ξαφνικά βρίσκεται στις δαγκάνες του νόμου και των κορακιών, και όταν λέμε κορακίων, μιλάμε για άμεσους συνεργάτες της τράπεζας, οι οποίοι ήρθαν με τη βία, με πήραν και με προσήγαγαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου γιατί έκανα ένα ποινικό αδίκημα» τόνισε.

«Φεύγοντας, σφράγισαν το σπίτι και δεν μπορούσα να πάρω τίποτα από το σπίτι, ούτε καν τα φάρμακά μου. Τα φάρμακά μου τα πήρα από το φαρμακείο. Οι αλληλέγγυοι, οι οποίοι ανήλθαν στους 5.000 και μαζεύτηκαν κάτω από το σπίτι μου, μού βρήκαν και σπίτι προσωρινά, για να μείνω. Δεν θα με άφηναν έξω οι αλληλέγγυοι και μαζί με τη βοήθειά τους θα μπορέσω να πολεμήσω αυτό το άδικο στάτους που κυκλοφορεί» συμπλήρωσε για τη βία της έξωσης.

«Η βία των αστυνομικών, των ΜΑΤ, του κράτους έχει προχωρήσει στο απροχώρητο, ευκαιρία να προχωρήσουμε παραπέρα» διευκρίνισε για τη στάση των αλληλέγγυων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό της.

Ιωάννα Κολοβού: Το ποσό και η χθεσινή ημέρα

«Το ποσό ήταν στα 15.000 ευρώ, είχα τρεις κάρτες εγώ και μαζεύτηκαν περίπου 15.000. Άρχισα να τις κάνω ένα και άρχισα να πληρώνω. Τα ληστρικά επιτόκια είχαν φτάσει στον Θεό, πλήρωνα επί χρόνια και ήταν ίδια. Κάποια στιγμή είχα κάποια προσωπικά προβλήματα και σταμάτησα να πληρώνω» συμπλήρωσε.

«Όρμηξε μέσα πέρα από την εισαγγελική επιμελήτρια, όρμηξαν μαζί της 30 αστυνομικοί για να με βγάλουν έξω με τη βία και να με πάνε στο δικαστήριο, για να δικαστώ» υπογράμμισε η Ιωάννα Κολοβού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μετά, ζήτησα διακανονισμό, μού ζήταγαν κάτι απίστευτους διακανονισμούς και εκ των υστέρων διαπιστώθηκε πως ήθελε να πάρουν απλά το σπίτι. Φυσικά, ήθελαν το σπίτι, δεν ήθελαν τον διακανονισμό για να πληρώσω, να αλλάξει χέρια οπωσδήποτε η ιδιοκτησία, αλλά δεν θα τους περάσει» κατέλήξε η συνταξιούχος δημοσιογράφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.