ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αδιανόητη τοποθέτηση από τον Κ.Τασούλα μετά το «μπλόκο» του προέδρου ΑΔΑΕ: «Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι μάρτυρες»!

«Η επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία»

Αδιανόητη τοποθέτηση από τον Κ.Τασούλα μετά το «μπλόκο» του προέδρου ΑΔΑΕ: «Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι μάρτυρες»!

Με μια αδιανόητη τοποθέτηση ο πρόεδρος της Βουλής Κ.Τασούλας απάντησε στο αίτημα του Χρήστου Ράμμου για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να ενημερωθεί το Σώμα για τους ελέγχους της Αρχής!

Ο Κ.Τασούλας στην προσπάθειά του να «μπλοκάρει» και να υποβαθμίσει το σοβαρότατο αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ, στάθηκε στο τυπικό του θέματος, λέγοντας υποτιμητικά για τον Χ.Ράμμο πως «δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι».

Αυτό απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, ερωτηθείς σχετικά από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο περιθώριο της κοπής της πίτας των δημοσιογράφων και πρόσθεσε: «Η επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία».

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Τασούλα, κατά τη διάρκεια της οποίας του ζήτησε να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως αποτελεί ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας η ανταπόκριση της Βουλής στο αίτημα Ράμμου.

Η επικοινωνία των δύο έρχεται, με αφορμή την επιστολή του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, κ. Ράμμου για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, την οποία έστειλε στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπούρα και κοινοποίησε και στον Πρόεδρο της Βουλής.

Παράλληλα, ο Α.Τσίπρας εξέφρασε την άποψη πως η κλήση του κ. Ράμμου οφείλει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. Τονίζει, πως αν και μπορεί να γίνει και με τις διαδικασίες που ο Κανονισμός προβλέπει για τα 2/5 της επιτροπής, δηλαδή της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε πλήγμα στο κύρος του Κοινοβουλίου και θα υποτιμούσε τη θεσμική διάσταση του ζητήματος, καθώς θα εμφάνιζε τα κόμματα να ερίζουν ακόμα και για όσα ορίζει το Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζήτησε από τον κ.Τασούλα να επανεξετάσει τη στάση του και του διεμήνυσε πως σε κάθε περίπτωση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της απόφασης της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.