ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Κυβερνητικές πηγές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού: «Υπομονή μέχρι την παρουσία του Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ» (upd)

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο και «θα ανοίξει τα χαρτιά του»

Κυβερνητικές πηγές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού: «Υπομονή μέχρι την παρουσία του Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ» (upd)
Τροφή στα σενάρια ανασχηματισμού, λόγω της τραγικής επίδοσης κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, στους πρώτους 2,5 μήνες της θητείας τους, έδωσαν κυβερνητικά στελέχη που συνέστησαν «υπομονή» μέχρι να «εκφραστεί πολιτικά» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη ερωτηθέντα για τυχόν ανασχηματισμό λένε «Κάνετε υπομονή μέχρι την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, γιατί αυτό που προέχει είναι οι κρατικές δομές και η λειτουργία τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο.

Κανείς δεν εξαιρείται από την πιθανότητα ανασχηματισμού: Από στελέχη του Μαξίμου, μέχρι τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν.Δένδια, επί των ημερών του οποίου συνέβησαν τα μεγαλύτερα φιάσκο στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την ανατίναξη της αποθήκης πυρομαχικών της 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο, μέχρι το πνίξιμο του αεροδρομίου της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Φυσικά αν υπάρξει ανασχηματισμός, ο πρώτος που «θα πάρει πόδι» είναι ο «αναλώσιμος» εκ των προτέρων υπουργός Κλιματικής Αλλαγής  και Πολιτικής Προστασίας Β.Κικίλιας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Δένδιας έσπευσε να τον «καρφώσει» άλλωστε βλέποντας ότι επιχειρείται να «πεταχτεί το μπαλάκι» στην πλευρά του για την καθυστέρηση στη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών από τις πληγείσες περιοχές του θεσσαλικού κάμπο, προέβη σε μία άκρως αιχμηρή δήλωση:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όταν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές. (…) Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε», είπε ο Ν.Δένδιας.

Ο ίδιος ο Β.Κικίλιας εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Χρήστου Στυλιανίδη, νυν υπουργό Ναυτιλίας και πρώην υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας είναι σε κακό χάλι.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου απαρίθμησε όσα δεν έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και επί υπουργίας Στυλιανίδη και συνάμα όσα ο ίδιος θα κάνει

Όπως είπε, παρέλαβε:

-Απορροφητικότητα για το πρόγραμμα Αιγίς στο 1% (πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ).

Κατά τον κ. Κικίλια δεν τίθεται επίσης θέμα παραίτησης, υπογραμμίζοντας: «Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία. Και τώρα στις μεγαλύτερες πλημμύρες κλπ».

Τέλος και σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Θεσσαλίας, υπογράμμισε ότι μετά την κακοκαιρία «Ιανός» το 2020,  δόθηκαν πολλά χρήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για αντιπλημμυρικά έργα και κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε πως αξιοποιήθηκαν.

Δηλαδή, όλοι ευθύνονται, εκτός από τον ίδιο που ήταν αρμόδιος υπουργός…

Ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης, από τη Λάρισα όπου βρέθηκε χθες, είπε μεταξύ άλλων ότι «το τι δεν πήγε καλά και ποιος φταίει, θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι πολύ βαρύ, όχι μόνο γιατί η διαχείριση των συνεπειών της βιβλικής καταστροφής ήταν «μία από τα ίδια», αλλά και γιατί δεν αντέχει σε κανένα τεστ ο κρατικός-κυβερνητικός μηχανισμός…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.