ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μαξίμου: «Προσωπικές απόψεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γ.Φλωρίδη η άρση του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών»

Η κυβέρνηση διαχωρίζει τη θέση της από την ορθή τοποθέτηση του υπουργού που είναι επιλογή του Κ.Μητσοτάκη

Μαξίμου: «Προσωπικές απόψεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γ.Φλωρίδη η άρση του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών»

Το Μαξίμου διαχώρισε την θέση του από την χθεσινή (σ.σ. ορθή) τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γ.Φλώριδη (ο οποίος είναι προσωπική επιλογή του Κ.Μητσοτάκη),  περί άρσης του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών, προχωρώντας σε «διαρροές» στις οποίες αναφέρεται πως είναι προσωπικές απόψεις του υπουργού και τίποτε άλλο!

Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, και απαντώντας στον Σωκράτη Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και τις αιτιάσεις του για την προστασία των δανειοληπτών ο Γ.Φλωρίδης είπε: «Θα αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από περίεργες διατάξεις… Το άρθρο 404 για την τοκογλυφία των τραπεζών με τις αλλαγές που κάνατε το 2019 στον Ποινικό Κώδικα εξαφανίστηκε…».

Μόνο που η νομοθέτηση για την ασυλία των τραπεζιτών, έγινε επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη!

Φυσικά, προκλήθηκε αναστάτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο και «δόθηκε γραμμή» σε άπαντες να «διαρρέουν» ότι οι δηλώσεις Φλωρίδη είναι… προσωπικές απόψεις!

Ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, χθες αργά το βράδυ στο Action24, σχολίασε μεταξύ άλλων πως «η εισήγηση του κ. Φλωρίδη αποτελεί μια διαχρονική προσωπική του θέση που δεν έχει τεθεί στο Υπ. Συμβούλιο»!

Να προστεθεί επίσης, πως τραπεζικά στελέχη επικοινώνησαν με το Μαξίμου με ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με την περίφημη διάταξη.

Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος στο Attica TV, είπε ότι  πρόκειται για το «μεγάλο φιάσκο του Φλωρίδη» και πρόσθεσε περιπαικτικά πως «περιμένουμε κάποια επίσημη διαρροή ότι δεν κατάλαβε τι είπε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις «προσωπικές απόψεις» σχολίασε σήμερα δηκτικά, ότι «πρώτη φορά στην ιστορία διαβάζουμε ότι υπουργός κυβέρνησης σε προγραμματικές δηλώσεις εκφράζει προσωπικές του απόψεις!»

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ακόμα ότι «μένει να φανεί, αν θα μετανιώσει η ΝΔ τόσο σύντομα για την επιλογή της για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ή αν θα υιοθετήσει τις απόψεις του» και πρόσθεσε: «Αν κάνει το δεύτερο, εμείς θα το υποστηρίξουμε με χαρά».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πρώτη φορά στην ιστορία διαβάζουμε ότι υπουργός κυβέρνησης σε προγραμματικές δηλώσεις εκφράζει προσωπικές του απόψεις! 

Αυτά διαρρέει από χθες το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, ο οποίος χθες «άδειασε» καθαρά την διάταξη της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών. 

Μένει να φανεί, αν θα μετανιώσει η ΝΔ τόσο σύντομα για την επιλογή της για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ή αν θα υιοθετήσει τις απόψεις του. Αν κάνει το δεύτερο, εμείς θα το υποστηρίξουμε με χαρά».

Η χθεσινή ανακοίνωση του Γ.Φλωρίδη θα δημιουργήσει ένα σοβαρό ζήτημα για τη ΝΔ, αλλά δεν υπάρχει και ένα ισχυρό κόμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση για να το εκμεταλλευτεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.