Πρώτο θέμα το σούπερ μάρκετ που «τιμωρήθηκε» από τον Α.Γεωργιάδη

Πανηγυρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για το πρόστιμο το οποίο βεβαιώθηκε σε σούπερ μάρκετ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη να μας πείσει ότι έχει ξεκινήσει «σαφάρι» ελέγχων για να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια, παρόλα αυτά στην σχετική ανακοίνωση δεν αναγράφεται το όνομα της επιχείρησης. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του πανηγυρίζει «για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή», ενώ εδώ και λίγη ώρα η συγκεκριμένη είδηση είναι πρώτο θέμα σε όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Το διοικητικό πρόστιμο είναι ύψους 647.000 ευρώ αφού κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ πουλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση της πρόβλεψης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό όμως που θα έπρεπε να ανακοινωθεί είναι και το όνομα του σούπερ μάρκετ. Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν όπως επίσης και να επιλέξουν εάν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους στους κερδοσκόπους. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ακόμη και εάν ο υπουργός αποφάσισε να μην το αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχει μια τέτοια είδηση διαρρέει στον Τύπο το όνομα της επιχείρησης, κάτι που δεν συνέβη τώρα.