Ο Α.Γεωργιάδης πανηγυρίζει για πρόστιμο σε… «ανώνυμο» σούπερ μάρκετ

Πρώτο θέμα το σούπερ μάρκετ που «τιμωρήθηκε» από τον Α.Γεωργιάδη

Ο Α.Γεωργιάδης πανηγυρίζει για πρόστιμο σε… «ανώνυμο» σούπερ μάρκετ

Πανηγυρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για το πρόστιμο το οποίο βεβαιώθηκε σε σούπερ μάρκετ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη να μας πείσει ότι έχει ξεκινήσει «σαφάρι» ελέγχων για να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια, παρόλα αυτά στην σχετική ανακοίνωση δεν αναγράφεται το όνομα της επιχείρησης. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του πανηγυρίζει «για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή», ενώ εδώ και λίγη ώρα η συγκεκριμένη είδηση είναι πρώτο θέμα σε όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Το διοικητικό πρόστιμο είναι ύψους 647.000 ευρώ αφού κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ πουλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση της πρόβλεψης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό όμως που θα έπρεπε να ανακοινωθεί είναι και το όνομα του σούπερ μάρκετ. Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν όπως επίσης και να επιλέξουν εάν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους στους κερδοσκόπους. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ακόμη και εάν ο υπουργός αποφάσισε να μην το αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχει μια τέτοια είδηση διαρρέει στον Τύπο το όνομα της επιχείρησης, κάτι που δεν συνέβη τώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.