Τι τις ήθελες τις ευχές;

O βουλευτής της Ελλ.Λύσης Β.Βιλιάρδος κατηγορεί τον Α.Γεωργιάδη ως «βαποράκι» κάνναβης μαζί με ισραηλινές εταιρείες

Διαβάστε τα όσα καταγγέλλει

O βουλευτής της Ελλ.Λύσης Β.Βιλιάρδος κατηγορεί τον Α.Γεωργιάδη ως «βαποράκι» κάνναβης μαζί με ισραηλινές εταιρείες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Β.Βιλιάρδος με ανάρτησή στο Χ κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι δρά ως βαποράκι» των Ισραηλινών αναφορικά με την φαρμακευτική κάνναβη.

Διαβάστε όλη την ανάρτησή του αναλυτικά:

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε στο θέμα της κάνναβης – αφού προέκυψαν γεγονότα εκ των υστέρων που δεν γνωρίζαμε, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας και του Α. Γεωργιάδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εκθειάζει συνεχώς το Ισραήλ.

Προφανώς δεν μεταπείσθηκε μόνο από τον κ. Καρανίκα, για τη «χρησιμότητα» της κάνναβης – ζητώντας του τότε συγνώμη.

Ειδικότερα, οι Ισραηλινοί έχουν πια πολύ στενή και ηγετική σχέση με τον κλάδο της κάνναβης στην Ελλάδα – κυρίως μέσω μεγάλων επενδύσεων στη φαρμακευτική κάνναβη.

Το Ισραήλ θεωρείται δε παγκόσμιος πρωτοπόρος, στην έρευνα και την τεχνολογία της κάνναβης – ενώ η Ελλάδα έχει γίνει βασικός προορισμός για τις εταιρείες του, λόγω του ευνοϊκού κλίματος και του νομικού πλαισίου που τους εξασφάλισε η ΝΔ, με νομοσχέδιο του Α. Γεωργιάδη

). Οι κυριότερες πτυχές αυτής της σχέσης περιλαμβάνουν τα εξής:

(α) Μεγάλες Επενδύσεις και Μονάδες: Η ισραηλινή εταιρεία Tikun Olam, μέσω της Tikun Europe, εγκαινίασε στην Κόρινθο την πρώτη και μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα – μια επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

(β) Μεταφορά Τεχνογνωσίας: Η Ελλάδα εισάγει ισραηλινή τεχνογνωσία και γενετικό υλικό (φυτά) – όπου το 2022, μετά την ψήφιση δηλαδή του νομοσχεδίου, έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα φυτά φαρμακευτικής κάνναβης από το Ισραήλ, για καλλιέργεια και πολλαπλασιασμό.

(γ) Νέες Επενδύσεις: Πρόσφατα ανακοινώθηκαν νέες επενδύσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη- με στόχο τη δημιουργία μονάδων καθετοποιημένης παραγωγής που θα εξάγουν προϊόντα σε όλη την Ευρώπη.

(δ) Στρατηγική Θέση: Οι Ισραηλινοί επιλέγουν την Ελλάδα επειδή προσφέρει εύκολη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές και ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες – οι οποίες μειώνουν το κόστος παραγωγής σε σχέση με τις κλειστές καλλιέργειες στο Ισραήλ.

Με απλά λόγια, το Ισραήλ αποτελεί έναν από τους βασικότερους επιχειρηματικούς εταίρους της Ελλάδας στον τομέα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης – η οποία όμως δεν περιορίζεται στα φάρμακα, όπου φίλος μας έχει σχολιάσει τα εξής, αν και δεν γνωρίζουμε εάν ισχύουν:

«Πηγαίνει κανείς στα περίπτερα το βράδυ και ο περιπτεράς σου λέει σε μερικές περιπτώσεις ότι έχει και πιο καλό «πράμα», ακριβότερο βέβαια, μέσα! Εκεί έχουμε φτάσει και γέμισαν και τα σχολεία!»

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.