ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς ο Σ.Κασσελάκης κέρδισε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι τον στηρίζουν – Τι θα γίνει με τις έδρες Ε.Τσακαλώτου-Π.Πέρκα

Οι «Προεδρικοί» απέσυραν τις τροπολογίες που είχαν καταθέσει νωρίτερα - Η ομάδα της Ε.Αχτσιόγλου παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ

Πώς ο Σ.Κασσελάκης κέρδισε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι τον στηρίζουν – Τι θα γίνει με τις έδρες Ε.Τσακαλώτου-Π.Πέρκα

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχασε 45 μέλη, δύο απ’ αυτά βουλευτές, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να βγει νικητής από μια κόντρα που έχει ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη στιγμή που αναδείχθηκε πρόεδρος του κόμματος. 

Ο Σ.Κασσελάκης είδε την «Ομπρέλα» να αποχωρεί από το κόμμα, χωρίς ο ίδιος εν τέλει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, όπως είχε ανακοινώσει και να βάλει και άλλο λάδι στη φωτιά.

Κάτι που χαιρετίστηκε από τους «Προεδρικούς», οι οποίοι των τελευταίο καιρό είχαν ξεκινήσει να εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το τρόπο με τον οποίο διοικούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο νέος του πρόεδρος.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της «Ομπρέλας» ότι αποχωρεί από το κόμμα οι Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, απέσυραν τις τροπολογίες που είχαν καταθέσει νωρίτερα.

Παράλληλα, η ομάδα της Εύης Αχτσίογλου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κασσελάκη.

Παράλληλα η Κ.Ε. έκανε δεκτές τις τροπολογίες κατά του δημοψηφίσματος και επί της ουσίας υιοθέτησε την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη ότι πλέον και μετά την αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα.

Το ερώτημα που έχει δημιουργηθεί μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» είναι το τι θα γίνει με τις έδρες του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα, με τον Σ.Κασσελάκη να τους ζητά να τις παραδώσουν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «δυο βουλευτές έχουν υπογράψει την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας».

Σημείωσε ότι βάσει αυτού «όλοι/όλες οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι/υποχρεωμένες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, όλοι/όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους».

Τόνισε, δε, πως οι έδρες τους «ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην πλάτη του Αλέξη Τσίπρα εκλέχτηκαν».

Η απάντηση που έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τους δύο βουλευτές είναι αρνητική, καθώς δεν προτίθενται να παραδώσουν τη βουλευτική τους έδρα μετά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την «Ομπρέλα».

«Εκλέχτηκα για να υπηρετήσω την υπόθεση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και θα συνεχίσω να το κάνω» σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αντίστοιχη είναι η και η άποψη της Πέτης Πέρκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει έναν «πονοκέφαλο», καθώς θα πρέπει να δει τι θα γίνει με τις δύο έδρες, τις οποίες επί της ουσίας έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κατάφερε να πετύχει σε μεγάλο βαθμό τον στόχο του: Ένα «καθαρό» κόμμα, το οποίο θα έχει μια ξεκάθαρη κεντροαριστερή ταυτότητα και θα μπορεί να επιστρέψει στα ποσοστά του 30%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.