ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σ.Κασσελάκης: Χωρίς γραφείο στη Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Τι αναφέρει ο κανονισμός

Γιατί δεν είναι ίδια περίπτωση με αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη

Σ.Κασσελάκης: Χωρίς γραφείο στη Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Τι αναφέρει ο κανονισμός

Χωρίς γραφείο στη Βουλή έμεινε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς δεν έχει εκλεγεί βουλευτής και είναι εξωκοινοβουλευτικός.

Μάλιστα για να μπορέσει να πάει στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στη σημερινή με τον Σωκράτη Φάμελλο, έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να αιτηθεί στη Βουλή για να του δώσει ειδική άδεια.

Ποιοι δικαιούνται γραφείο στη Βουλή – Τι αναφέρει ο κανονισμός

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπεται να παραχωρείται ένα γραφείο στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στον Σωκράτη Φάμελλο και ένα δεύτερο στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς είναι πρώην πρωθυπουργός.

Για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη δεν προβλέπεται να του δοθεί όσο είναι εξωκοινοβουλευτικός.

Πώς θα μπορέσει να παραχωρηθεί στον Σ.Κασσελάκη γραφείο στη Βουλή

Ωστόσο σημειώνεται πως με δύο τρόπους θα μπορούσε να έχει γραφείο στο Κοινοβούλιο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρώτος είναι να παραιτηθεί ένας εκ των τριών εκλεγμένων βουλευτών επικρατείας του κόμματος (Όθωνας Ηλιόπουλος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Έλενα Ακρίτα), στη συνέχεια να αρνηθούν οι επόμενοι 5 επιλαχόντες να ορκιστούν βουλευτές και έπειτα, να ορκιστεί ο Σ.Κασσελάκης.

Ωστόσο ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Γιατί δεν είναι ίδια περίπτωση με αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο δεύτερος τρόπος για να μπορέσει να έχει γραφείο στη Βουλή ο Σ.Κασσελάκης είναι να του το παραχωρήσει ο Σ.Φάμελλος και ουσιαστικά η Βουλή να κάνει τα στραβά μάτια.

Μάλιστα κάποιοι φέρνουν το παράδειγμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν ήταν εκλεγμένος βουλευτής όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Όμως για να μπορέσει να έχει γραφείο στη Βουλή πήρε αυτό του τότε προέδρου της ΚΟ Μιχάλης Κατρίνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο η διαφορά με τον Στέφανο Κασσελάκη είναι πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ευρωβουλευτής και μπορούσε να πηγαίνει όποτε το επιθυμούσε στη Βουλή, ενώ ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εκλεγμένος και για να μπορέσει να μπει στο Κοινοβούλιο θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει κάθε φορά ειδική άδεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.