Τα κυριότερα κυπριακά ΜΜΕ, άσκησαν σφοδρή κριτική στη Ντόρα Μπακογιάννη μετά το «ναι» (και την δική της εισήγηση) για να γίνει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Κόσοβο.

Η ντροπιαστική, όπως χαρακτηρίστηκε, έκθεση, θυμίζουμε ότι ψηφίστηκε στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με 131 ψήφους υπέρ, 29 κατά και 11 αποχές, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της Σερβίας.

Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Ευθυμίου, Γιώργος Σταμάτης και Ευριπίδης Στυλιανίδης, έγραψαν το όνομά τους με μαύρα γράμματα, ψηφίζοντας υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου και δίνοντας πισώπλατη μαχαιριά στην Κύπρο.

">

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ διεκδικεί την είσοδό του στο Συμβούλιο ένα ψευδοκρατίδιο, η ύπαρξη του οποίου οφείλεται σε μονομερή de facto απόσχιση από τη Σερβία. Ένα ψευδοκράτος το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί από σειρά χωρών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου!

Όπως αναφέρουν ακόμα τα κυπριακά ΜΜΕ, το ψευδοκράτος των κατεχομένων της βόρειας Κύπρου, έχει το ίδιο καθεστώς παρατηρητή που έχει και το Κόσοβο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.