ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στους 42 οι νεκροί στα Τέμπη – Αγνοούνται 25 άτομα – Ούτε μία κυβερνητική παραίτηση στην χώρα του «πάμε κι όπου βγει»

«Λυγμοί» από τους πραγματικούς ενόχους αλλά οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω

Στους 42 οι νεκροί στα Τέμπη – Αγνοούνται 25 άτομα – Ούτε μία κυβερνητική παραίτηση στην χώρα του «πάμε κι όπου βγει»

Στους 42 έφτασαν οι νεκροί και στους 25 οι αγνοούμενοι, του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ορισμένοι από τους οποίους αγνοούμενους, δυστυχώς θα προστεθούν στους νεκρούς στο μεγαλύτερο κυβερνητικό έγκλημα λόγω παραλείψεων και αδιαφορίας, των κυβερνητικών στελεχών.

Των κυβερνητικών στελεχών που τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα, όπως ο υπουργός Μεταφορών Κ.Καραμανλής, αντί να παραιτηθούν και να ζητήσουν «συγγνώμη» από τα θύματα και τις οικογένειές τους!

Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την τραγωδία στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών;

  • Ναι απόλυτα (65%, 14.390 Votes)
  • Ναι σε μεγάλο βαθμό (21%, 4.702 Votes)
  • Έχει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης αλλά όχι την κύρια ευθύνη (11%, 2.479 Votes)
  • Ευθύνεται μόνο ο σταθμάρχης (3%, 662 Votes)

Σύνολο ψήφων: 22.232

Loading ... Loading ...

Έτσι στην δήλωσή του ενώπιον των τηλεοπτικών σταθμών ο υπουργός Μεταφορών αναλύθηκε σε λυγμούς όταν αναφέρθηκε στα θύματα, αλλά όταν όμως ρωτήθηκε για το έγγραφο – ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ΟΣΕ είχαν λάβει γνώση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο και κυρίως για τα κενά ασφαλείας όσον αφορά την τέλεση των δρομολογίων, γύρισε την πλάτη και αποχώρησε!

Και επιχειρούν με την σύλληψη ενός σταθμάρχη να του αποδώσουν ολόκληρη την ευθύνη (φυσικά και έχει μερίδιο) για την τραγωδία στην οποία φέρουν ακέραιη ευθύνη.

Τόσα δισεκατομμύρια ευρώ πήραν από την ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων και ακόμα το δίκτυο είναι την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη, όπως αποκάλυψε το pronews.gr.

Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών κατά την τελευταία δεκαετία, το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας βρίσκεται ακόμη σε πρωτόγονη κατάσταση. Ο συνδικαλιστής πρόεδρος μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, ανέφερε πως το ηλεκτρονικό δίκτυο Αθήνας-Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια.

Επίσης, ανέφερε πως οι διάφορες παρεμβάσεις στη διαχείριση του δικτύου ως προς τα δρομολόγια γίνονται χειρωνακτικά. Δηλαδή, ο κλειδούχος λαμβάνει εντολή από τον Σταθμάρχη, μεταβαίνει στο σημείο και με τους λεβιέδες μετακινεί τις γραμμές ανοίγοντας ή κλείνοντας τα κλειδιά.

Έτσι και έγινε το βράδυ της Τρίτης με εντολή του Σταθμαρχείου Λάρισας. Κατόπιν ο μηχανοδηγός ειδοποιείται από τον Σταθμάρχη τηλεφωνικώς και λαμβάνει εντολή να εισέλθει ή να εξέλθει μίας γραμμής.

Με λίγα λόγια δεν υφίσταται ψηφιακό σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το ερώτημα που τίθεται και που θέτει και ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, είναι προφανώς το τι ακριβώς θα έκανε στο αποκαλούμενο «Κέντρο Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βόρειας Ελλάδας» ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης, ο οποίος είχε προγραμματίσει… εγκαίνια σήμερα, ημέρα της τραγωδίας, Τετάρτη 1η Μαρτίου, όπως αποκάλυψε το pronews.gr.

Είναι απίστευτο αλλά δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση δικτύου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και καμία ψηφιοποίηση διαχείρισης του δικτύου Δυτικής Μακεδονίας, ούτε η ηλεκτρονική – ψηφιακή διαχείριση της γραμμής Αθήνας Θεσσαλονίκης!

Tέσσερα χρόνια διακυβέρνηση και φιλοσοφία σε όλα τα επίπεδα, «πάμε κι όπου βγει».

Τώρα οι Κ.Μητσοτάκης και Κ.Καραμανλής «επιθεωρούν» το έργο τους στο σημείο της τραγωδίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.