ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συνέντευξη Α.Ζαλοκώστα: Γιατί οι πολίτες της Αττικής έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν μια «καθαρή» και τίμια πρόταση

Η γνωστή δημοσιογράφος μιλάει για την δική της πρόταση στην Περιφέρεια Αττικής

Συνέντευξη Α.Ζαλοκώστα: Γιατί οι πολίτες της Αττικής έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν μια «καθαρή» και τίμια πρόταση

Η δημοσιογράφος Άλκηστη Ζαλοκώστα κατέρχεται υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον κεντρικό τομέα Αττικής, με τον Νίκο Χαρδαλιά και ξεχωρίζει η καμπάνια της με το σύνθημα «ΖΗΤΑ τη Ζαλοκώστα».

«Δώσε μου τον σταυρό σου. Είμαι το πρώτο Ζ στο ψηφοδέλτιο του κεντρικού τομέα. «ΖΗΤΑ» τη Ζαλοκώστα, θα είμαι εκεί και μετά».

Γνωστή για τις επαγγελματικές ικανότητές της, αλλά και το ήθος της, η Άλκηστη Ζαλοκώστα είναι αγωνίστρια και στην ζωή και στην δημοσιογραφία και σίγουρα αξίζει την ψήφο, όποιων πολιτών στηρίξουν Ν.Χαρδαλιά στην Περιφέρεια.

Η Α.Ζαλοκώστα, έχει ως προτάσεις της τα βιώματά της και τα οποία παρουσιάζει στο σποτ που έχει κάνει αίσθηση και μιλά για τους συμπολίτες με αναπηρία, τις γυναίκες κοντά στα 40 και τα ζώα.

Η Άλκηστη Ζαλοκώστα μίλησε στο pronews.gr 

– Πως από τη δημοσιογραφία και το θέατρο προέκυψε η πολιτική;

«Έχω σαν αρχή το «εν οίδα ότι ουδέν οίδα». Δηλαδή μου αρέσει να μαθαίνω διαρκώς και να εξελίσσομαι. Έτσι πήρα το ρίσκο να αφήσω την τράπεζα και να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία. Έκανα πολλά πράγματα στον χώρο, όμως δεν τα βρήκα εύκολα.

Στην προσπάθεια λοιπόν να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου, το «Γνῶθι σεαυτόν» που λέμε, ήρθε το θέατρο με τη μέθοδο που συνδυάζει την υποκριτική με την αυτογνωσία. Εκεί ήρθα σε επαφή με τον εθελοντισμό, γιατί έχουμε μια ομάδα προσφοράς, με την οποία δίνουμε παραστάσεις για τις ευπαθείς ομάδες.

Αυτή η εμπειρία μου έδωσε νέα πνοή, και είπα αυτό είναι! Πρέπει αυτό, που δίνεις, λες ή κάνεις να έχει κάποια χρησιμότητα. Αν μπορεί να απαλύνει και τον πόνο του άλλου, είναι ευλογία!

Σε αυτή τη λογική δημιούργησα το Itsmyway.gr που στην ουσία είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό, που τολμώ να πω επιμορφώνει, και εμπνέει μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν την ζωή τους. Δεν είχα καθόλου σκεφτεί να γίνω πολιτικός, αν και φυσικά έχω πολιτική συνείδηση, και οι πολιτικές μου πεποιθήσεις είναι γνωστές.

Στα μέσα του Αυγούστου λοιπόν, και ενώ εργαζόμουν ατελείωτες ώρες για να βγει το εγχείρημα on air που λέμε, μου τηλεφωνεί ο Νίκος Χαρδαλιάς, για να μου πει ότι χρειάζεται ανθρώπους σαν και εμένα, νέους, για αυτή την άλλη Ελλάδα, που υπάρχει ευτυχώς, και λειτουργεί παράλληλα»

– Γιατί κατεβαίνετε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ν.Χαρδαλιά;

«Μην σας φανεί παράξενο ότι θα μπορούσα να μιλώ ώρες για τον Νίκο Χαρδαλιά. Έχοντας κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, και έχοντας εργαστεί εξ ολοκλήρου στον ιδιωτικό τομέα, έχω δει την έλλειψη ηγεσίας που δυστυχώς μαστίζει, αλλά έχω κατανοήσει και το πόσο σημαντική είναι η ηγεσία ως χάρισμα.

Ο Ν.Χαρδαλιάς είναι ηγέτης. Είναι απλός, άμεσος, εμπνέει, παρακινεί και ξεσηκώνει. Έπειτα έχει γνώση και εμπειρία, αφού έχει μια πορεία 25 χρόνων στα αυτοδιοικητικά, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι έχει δώσει μάχες και τις έχει κερδίσει.

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι είναι αξιόπιστος και αποτελεσματικός στη συνείδηση του κόσμου.

Θέλω λοιπόν να πω, ότι ειδικά στην πολιτική, αυτή τη στιγμή, χρειαζόμαστε όσο ποτέ, ανθρώπους που θα σηκώσουν τα μανίκια και θα καθαρίσουν την «Κόπρο του Αυγεία» όπου χρειάζεται.

Επίσης όταν ο ίδιος μου τηλεφώνησε για να μου ζητήσει να συστρατευτώ, άκουσα έναν αληθινό άνθρωπο!

«Έλα ρε Άλκηστη με τις απορρίψεις μου είπε, αυτή την άλλη Ελλάδα που θες και εσύ, αυτή την άλλη Ελλάδα, θέλω και εγώ» αλλά αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι το εννοούσε!

Το βρήκα λοιπόν πολύ τιμητικό, και να σας πω κάτι, ο Ν.Χαρδαλιάς μιλάει την γλώσσα του κόσμου, πατάει στα πόδια του, και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Χωρίς φανφάρες, χωρίς τη λογική Καλοχαιρέτα, αλλά με ουσία και πράξεις. Είμαι απολύτως ταυτισμένη με αυτή την γραμμή και αυτή την Ελλάδα»/

– Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες και έργα με την εκλογή του συνδυασμού Αττική Μπροστά με τον Νίκο Χαρδαλιά;

Η απειλή με τα ακραία φυσικά φαινόμενα επιτάσσει τομές, για την προστασία και ασφάλεια του πολίτη. Είναι το νούμερο ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Ο Ν.Χαρδαλιάς μίλησε για τον νόμο 46/62 και θα βάλει τέλος στην αλληλοεπικάλυψη ευθυνών που έχουμε δει κατά καιρούς με το ρέμα που ανήκει στο δήμο, και το άλλο ρέμα που ανήκει στην περιφέρεια κ.ο.κ

Τόσο το κέντρο Πολιτικής Προστασίας όσο και το παρατηρητήριο ως ένα help desk των δήμων που εξήγγειλε επίσης, με ειδικούς επιστήμονες θα λειτουργήσει αποτελεσματικά ώστε να μην φτάνουμε στο πρόβλημα, αλλά να προλαμβάνουμε το πρόβλημα.

Τα σκουπίδια είναι το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα, για το οποίο υπάρχει η τεχνογνωσία, και δεσμεύτηκε ότι θα το λύσει εντός τριετίας, και φυσικά η ασφάλεια των πολιτών, όπου μπορεί η περιφέρεια να μην έχει ξεκάθαρη αρμοδιότητα αλλά μπορεί να συνεργαστεί με τους δήμους, και την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας.

Το στοίχημα είναι μια φιλική, ανθρώπινη Αττική για τους κατοίκους της, με κίνητρα, με δρόμους που δεν θα ταλαιπωρούν τους συνανθρώπους μας με προβλήματα κινητικότητας, με πράσινο, και ανάπτυξη, με στοχευμένες δράσεις για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα που θα τα βρείτε στο πρόγραμμα του attikimprosta.gr.

Οι δικές μου προτεραιότητες, όπως αναφέρω και στο σποτ μου, είναι προτάσεις με βάση τα βιώματά μου. Ακόμα και τώρα ο κόσμος που δεν το έχει ζήσει δεν καταλαβαίνει πόσο δύσκολη είναι η ζωή ενός ανθρώπου που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Έχω ζήσει με τον πατέρα μου, που έπασχε από σοβαρή ασθένεια, από το να κλείνουν τις ράμπες, να μην υπάρχουν ράμπες, να βρίσκει το αμαξίδιο στις κακοτεχνίες των πεζοδρομίων και τόσα άλλα.

Επίσης με αφορά πολύ η γυναίκα στην αγορά που είναι πάνω από 35 χρονών. Αυτή η τόσο ζωτική γυναίκα, είναι λίγο ξεχασμένη σε κονδύλια και κίνητρα επιχειρηματικότητας.

Και το τρίτο σημαντικό για εμένα είναι τα ζώα και η διαχείριση τους που δείχνει και τον πολιτισμό μας. Ως εθελόντρια αλλά και ως κηδεμόνας ζώου, έχω φρέσκιες προτάσεις για έξυπνα προγράμματα υιοθεσίας, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε τις κακοποιήσεις.

Να σας πω το εξής και ο θέλω ο κόσμος να το καταλάβει. Η Περιφέρεια δεν είναι διακοσμητική, είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ κυβέρνησης και δήμων. Άρα είναι κομβικής σημασίας στο να φέρει τομές και αποτελέσματα, σε συνεργασία πάντα με το κράτος και τον πολίτη, και φυσικά να πιέζει όπου κρίνεται αναγκαίο.

Ζητώ λοιπόν από τον κόσμο, να ψηφίσει ότι θέλει αφενός, αφετέρου να ψάξει πριν ψηφίσει, ποιόν ψηφίζει, γιατί τον ψηφίζει, και τι απαιτήσεις έχει από αυτόν ή αυτήν που ψηφίζει.

Αν αλλάξουμε όλοι μαζί νοοτροπία και κουλτούρα, τότε θα αλλάξουν και τα πράγματα προς το καλύτερο.

Αν κάποιος κάνει την αρχή θα ακολουθήσουν και άλλοι. Αν στον κόσμο δώσεις νοιάξιμο και καλοσύνη, αυτά θα εισπράξεις. Αν στον κόσμο δώσεις σόου και φθηνό θέαμα, αυτό θα εισπράξεις.

Μόνο που η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν έχει ούτε χρόνο, ούτε χώρο για πειράματα.

Ζητήστε λοιπόν νέους ανθρώπους που σηκώνουν τα μανίκια.

Ζητήστε με στον κεντρικό τομέα που περιλαμβάνει όλη την Αθήνα, την Ηλιούπολη, την Νέα Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, την Δάφνη- Υμηττό, τον Βύρωνα, το Γαλάτσι, τον Δήμο Ζωγράφου, Δήμο Καισαριανής, την Ηλιούπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζητήστε με, και σας υπόσχομαι ότι θα είμαι εκεί και μετά»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.