ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τ.Γκουριώτης: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έρχεται εδώ για να ζητήσει αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και διαμοιρασμό του Αιγαίου»

Τι είπε για Σ.Κασσελάκη, γάμο ομοφυλοφίλων και τεκνοθεσία

Τ.Γκουριώτης: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έρχεται εδώ για να ζητήσει αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και διαμοιρασμό του Αιγαίου»

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχε ο εκδότης του Pronews Τάσος Γκουριώτης και ο γνωστός youtuber Λάμπρος Πάσχος αναφορικά με την έλευση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στην Ελλάδα.

Όπου ο πρώτος μίλησε, για το αν θα έπρεπε να έρθει ο Ερντογάν στην Ελλάδα, για την αποστρατιωτικοποίηση το νησιών και το πως πρέπει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το τουρκικό αιτήμα για διαμοιρασμό του Αιγαίου στα δύο.

Επίσης μιλάει, και για έναν προς έναν, για όλους τους πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος και ειδικότερα για τους επικεφαλής των τριών δεξιών κομμάτων.

Κάνει και εκτενή αναφορά στο ζήτημα της νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλοφίλων και της τεκνοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα είπε:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έρθει ο Ερντογάν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι περίκλειστη χώρα. Το ζήτημα δεν είναι αν θα έρθει ο Ερντογάν, το ζήτημα είναι η ατζέντα»

• «Το νούμερο 1 θέμα που θέλει ο Ερντογάν να μας φέρει σε δύσκολη θέση είναι η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Το πάγιο τουρκικό αίτημα το οποίο δυστυχώς έχει υλοποιηθεί.

Τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ουδέποτε μεταφέρθηκαν στα ελληνικά νησιά μετά την απόσυρση των BMP-1, που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία. Δεν αποσύρθηκαν μόνο αυτά, αλλά αποσύρθηκαν κι άλλα πράγματα όπως πυρομαχικά και φορητοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι.

Έκλεισαν επίσης κέντρα εκπαίδευσης τα οποία δεν βρισκόταν τυχαία στα ελληνικά νησιά. Γιατί εκεί όλοι εκπαιδευόντουσαν στο μέρος στο οποίο θα πολεμήσουν».

«Η Τουρκία ζητάει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, θέλει δηλαδή να μπει στο σπίτι μας. Γιατί στο Αιγαίο βρίσκεται το σπίτι μας, η κυριαρχία μας επί του εδάφους των νησιών μας δίνει δικαιώματα.

Βέβαια, από την δεκαετία του ’70 αποδεχόμαστε ότι υπάρχει μία εκκρεμότητα και αυτή είναι η επίλυση της υφαλοκρηπίδας, μέχρι εκεί».

• «Οι ένοπλες δυνάμεις της σημερινής εποχής δεν έχουν καμία σχέση με αυτές του παρελθόντος.

Τότε γινόντουσαν αξιωματικοί όσοι ήθελαν, τώρα γίνονται όσοι πετυχαίνουν στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Οι σημερινοί αξιωματικοί έχουν καλύτερη μόρφωση από τους παλαιότερους, αλλά οι παλαιότεροι ήταν πολεμιστές.

Το πρόγραμμα των στρατιωτικών σχολών δεν παράγει πολεμιστές, αλλά μαθαίνει στους νέους αξιωματικούς πώς να συμπεριφέρονται στους στρατιώτες, πώς να αναφέρονται στους ξένους, μαθαίνουν διεθνές δίκαιο και όλα αυτά είναι ανοησίες.

Όλα αυτά έπρεπε να είναι υπόθεση έξι μηνών. Αυτοί έπρεπε να είναι στρατιωτικοί ηγέτες. Στρατιωτικός ηγέτης σημαίνει να ξέρεις να λειτουργήσεις και να χρησιμοποιήσεις το όπλο για να σκοτώσεις. Δεν ξέρω πραγματικά πόσοι από αυτούς είναι ικανοί να το κάνουν αυτό.

Από την άλλη πλευρά δυστυχώς έχουμε έναν στρατό ο οποίος πολεμάει συνέχεια. Έχουν απώλειες αλλά διαθέτουν πολεμική εμπειρία τακτικών επιχειρήσεων.

• «Ο Ερντογάν αισθάνεται ως εκπρόσωπος του Θεού επί της γης για όλους τους μουσουλμάνους. Αυτό δεν το λαμβάνουν υπόψιν αυτοί που κάνουν, αν κάνουν την στρατηγική μελέτη αντιμετώπιση Τουρκίας. Είδατε τι έγινε στην επίσκεψη Ερντογάν στην Γερμανία, όπου είπες στον Σολτς, «εσείς σκοτώσατε τους Εβραίους εμείς θα τους πληρώσουμε;», αυτό δεν μπορεί να πει κανένας αλλά το είπε αυτός. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να το ξαναπεί και εδώ στην Ελλάδα».

• «Να έρχονται οι Τούρκοι ως επισκέπτες τουρίστες στα ελληνικά νησιά αλλά όχι όπως συμφώνησε ο κύριος Καιρίδης, να έρχονται όποτε θέλουν και να φεύγουν όποτε θέλουν, με μία βίζα ενός έτους ανανεούμενη αυτομάτως. Οι ξενοδόχοι μπορεί να το δουν ευχάριστα αλλά όταν δουν δίπλα τους τουρκικά ξενοδοχεία δεν ξέρω πόσο θα είναι ευχαριστημένοι τότε.

Οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή είναι 85 εκατομμύρια και σύντομα θα γίνουν 100 εκατομμύρια ενώ οι Έλληνες είναι μόλις 8 εκατομμύρια, προσέξτε Έλληνες εις το γένος ».

Μιλώντας για το πολιτικό σύστημα είπε τα εξής:

• «Νέα Αριστερά: Είναι συμπαθείς, αλλά από το να είναι χρήσιμοι υπάρχει τεράστια διαφορά. Είναι χρήσιμοι στην πατρίδα;»

• «Σ.Κασσελάκης: Είναι ένας όμορφος άνθρωπος ως προσωπικότητα. Οι προσωπικότητες όμως δεν μπορούν να παράξουν πολιτική και έργο τέτοιου είδους. Δεν μιλάω για τις προσωπικές του ιδιαιτερότητες.

Προτιμώ κάποιον που τις δηλώνει από κάποιον που τις κρύβει. Ο κρυφός είναι και εκβιάσιμος και υπάρχουν πάρα πολλοί κρυφοί. Αν το εγκρίνω; Αυτονόητα όχι.

Σε ότι αφορά τους γάμους ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, θα πρέπει κάποιοι να δουν τι αναφέρουν οι μελέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι το πρώτο κράτος που επέτρεψε την υιοθεσία παιδιών, να δούμε τι παιδιά έχουν βγει. Γιατί τώρα είναι εύκολο να το λέμε.

Εγώ είμαι πατέρας. Μεθαύριο θα το πάω σε ένα πάρτι όπου πιθανότατα θα υπάρχουν παιδιά υιοθετημένα από δύο μπαμπάδες. Εγώ δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, θα έχει όμως το παιδί τους. Αυτά που λέει ο Μ.Βορίδης ότι θα παραιτηθεί είναι όπως ο κύριος Σαμαράς. Αποτελούν τα άλλοθι για τους δεξιούς ψηφοφόρους για να παραμείνουν ψηφοφόροι».

«Δεξιά κόμματα («Νίκη», «Ελληνική Λύση» και «Σπαρτιάτες»): Αυτά τα κόμματα εκφράζουν τον πόθο κάποιων δεξιών ψηφοφόρων ότι θα αλλάξουν τα πράγματα.

Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Γιατί δεν έχουν ούτε πόρους, όλα είναι ζήτημα χρημάτων, για να πείσει κάποιος πρέπει να διαθέτει πόρους. Μπορεί κάποιος να βγει μπροστά και να τον σκίσουν εν μία νυκτί αν δεν έχει πόρους για να προστατευτεί.

Εν τη γενέσει τους είναι κόμματα προβληματικά σε ότι αφορά τις ηγεσίες τους, τις εμπειρίες τους και τα τελικά αποτελέσματα που προσφέρουν. Διαθέτουν 33-34 έδρες και θα έπρεπε η ΝΔ να κρύβεται, επειδή είναι κυβέρνηση.

Ο Βελόπουλος είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος αλλά μέχρι εκεί. Είναι καλός επιχειρηματίας και δουλεύει. Για τους άλλους αν πιάσεις τις ηγεσίες των κομμάτων, κανείς δεν έχει δουλέψει. (Σ.σ.: Αναφέρεται στην προηγούμενη Βουλή. Στη νυν Βουλή, ο Δ.Νατσιός («Νίκη») και ο Β.Στίγκας («Σπαρτιάτες») έχουν εργαστεί και πιθανόν εργάζονται, ο πρώτος ως εκπαιδευτικός και ο δεύτερος έχει βιοτεχνία τροφίμων).

Ο Δ.Κουτσούμπας είναι ο «θείος Βάνιας» ο οποίος προσπαθεί να περάσει τις ιδέες του οι οποίες πρακτικά είναι το «αριστερό χέρι του συστήματος». Είναι σύστημα το ΚΚΕ.

Τουλάχιστον ο Βελόπουλος, από όλους αυτούς, έχει δουλέψει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.