ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κ.Μητσοτάκης: Δεύτερη κάλπη, αν υπάρξει, αρχές Ιουλίου με τους νέους που τον καταψηφίζουν σε εποχικές εργασίες ή διακοπές

Η ημερομηνία των εκλογών επιλέχθηκε με κατεξοχήν καιροσκοπικά κριτήρια

Κ.Μητσοτάκης: Δεύτερη κάλπη, αν υπάρξει, αρχές Ιουλίου με τους νέους που τον καταψηφίζουν σε εποχικές εργασίες ή διακοπές

Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη εκλογών για τις 21 Μαΐου πιστεύοντας πως θα υπάρξει και δεύτερη κάλπη στις 2 Ιουλίου όταν οι νέοι (μεταξύ 17 και 30 ετών) θα βρίσκονται σε εποχικές εργασίες ή σε διακοπές και έτσι θα αποφύγει ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος το οποίο αυτή την δεδομένη στιγμή τον καταψηφίζει σε ποσοστό της τάξεως του 90%.

Ειδικά σε ότι αφορά τις εποχικές εργασίες αυτός είναι ο λόγος που επέλεξε την 21 Μαΐου καθώς θα έχει ήδη ξεκινήσει η καλοκαιρινή σεζόν.

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να ορίσει την 21 Μαΐου ως την ημέρα διεξαγωγής της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης με το σύστημα της απλής αναλογικής.

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διέδιδαν τα αντίθετα σενάρια οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ αρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου.

Αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου» είπε ο Κ.Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Το πρόβλημα του Κ.Μητσοτάκη είναι οι νέοι, οι οποίοι αποτελούν μία εκλογική ομάδα της τάξεως του 1.500.000 ψηφοφόρων.

Οι νέοι, ήδη πριν το έγκλημα των Τεμπών, ήταν εξοργισμένοι με τον Κ.Μητσοτάκη για την διαχείριση της πανδημίας και για το ότι τους στέρησε δύο χρόνια από την ζωή τους κλείνοντάς τους μέσα στο σπίτι ή ακυρώνοντάς τους σχεδόν όλες τις δραστηριότητές τους είτε αθλητικές, είτε πολιτιστικές είτε ψυχαγωγικές.

Μετά το έγκλημα των Τεμπών το κλίμα οργής στις τάξεις των νέων έφτασε στα όρια του… ριζοσπαστισμού.

Η όλη τακτική που ακολούθησε ο Κ.Μητσοτάκης όλο αυτό το χρονικό διάστημα ως προς την ανακήρυξη των εκλογών έδειξε ότι δεν έχει κανέναν σεβασμό στους θεσμούς και συμπεριφέρεται ως πολιτικός καιροσκόπος και αυτό δεν εξοργίζει μόνο τους νέους αλλά και τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Δηλαδή περίμενε την κατάλληλη (όπως την θεωρούσε) στιγμή για να προκηρύξει εκλογές και είχε αφήσει επί μακρό χρονικό διάστημα την ελληνική κοινωνία να μαντεύει και τους διάφορους πολιτικούς αναλυτές «φωστήρες» να εκτίθενται διαρρέοντας ημερομηνίες που καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα.

Ενώ από τον Σεπτέμβριο έχει διαλυθεί η χώρα και οι πολίτες περιμένουν να γίνουν εκλογές, αρνείτο να τις προκηρύξει.

Πάντως το αν θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές είναι ένα ερώτημα.

Συνεχίζουν να μιλάνε για δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική αλλά αυτό πλέον είναι κάτι εξαιρετικά αμφίβολο καθώς η ΝΔ συμπιέζεται σε ό,τι αφορά τα ποσοστά της στην περιοχή του «22-25%».

 Η πρωτιά για τη ΝΔ έχει αρχίσει να φαντάζει δύσκολο έργο έως και αδύνατο καθώς η οργή του κόσμου για το έγκλημα των Τεμπών μεγαλώνει καθημερινά αντί να εκτονώνεται.

Τέτοια τραγωδία η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να την καταπιεί γιατί είχε υποστεί μία οργανωμένη «πλύση εγκεφάλου» από τα ΜΜΕ, πως υπάρχει… επιτελικό κράτος και ότι όλα στη χώρα «δουλεύουν καλά».

Που βασίζονταν όλο αυτό κανείς δεν ξέρει και ειδικότερα οι πολίτες των οποίων η καθημερινότητα ουδέποτε άλλαξε προς το καλύτερο αντίθετα έχασαν και δύο χρόνια από τις ζωές τους όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να τους κλείσει στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της πανδημίας για να μην πούμε για την παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων καθώς τους εξανάγκαζαν να δεχτούν στο σώμα τους τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 το pronews.gr έγραφε:

«Μπορεί στη ΝΔ να θεωρούν πως επειδή οι… δημοσκοπήσεις την δείχνουν να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, να θεωρούν ότι είναι αλήθεια, αλλά η μέτρηση του Ευρωβαρόμετρου για το πόσο εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός την κυβέρνηση δείχνει άλλα πράγματα.

Στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε την εμπιστοσύνη του 22% των Ελλήνων.

Τον Ιούνιο του 2019, ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές του 2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε,στην αντίστοιχη έρευνα,την εμπιστοσύνη του 21% των Ελλήνων».
Αυτά το pronews.gr τα έγραφε τον Σεπτέμβριο, έξι μήνες πριν το έγκλημα των Τεμπών! Φυσικά τώρα όλα έχουν αλλάξει σε καταλυτικό βαθμό προς το χειρότερο για τη ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.