ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΠτΔ: «Είναι βαριά κουβέντα να πω ότι είμαι περήφανη για την Δικαιοσύνη – Νιώθω ντροπή όταν βλέπω τρένο»

Για πρώτη φορά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαχώρισε τη θέση της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη - Αυτοκριτική ή κάτι άλλο;

ΠτΔ: «Είναι βαριά κουβέντα να πω ότι είμαι περήφανη για την Δικαιοσύνη – Νιώθω ντροπή όταν βλέπω τρένο»

Για πρώτη φορά η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου διαχώρισε τη θέση της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και σε ό,τι αφορά την Δικαιοσύνη και το κατά πόσο λειτουργεί, αλλά και σε ό,τι αφορά τα Τέμπη.

Συγκεκριμένα αναφερόμενη στην σφαγή των Τεμπών είπε ότι από την ημέρα εκείνη όταν βλέπει τρένο νιώθει ντροπή!

Ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν είναι περήφανη για την δικαιοσύνη είπε πως είναι μια πολύ μεγάλη και βαριά κουβέντα για να την πει!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν δικαστικός για πολλές δεκαετίες. Πρόκειται για αυτοκριτική; Ή μήπως θέλει να διαχωρίσει τη θέση της από μία κυβέρνηση η οποία παρότι δεν έχει αντίπαλο παραπαίει εν μέσω σκανδάλων;

«Εσείς είσαστε υπερήφανη για την ελληνική Δικαιοσύνη;», ρωτήθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια εκπομπής του Alpha, για να απαντήσει:

«Είναι πολύ μεγάλη, βαριά κουβέντα, να πω ότι είμαι περήφανη. Εγώ δεν έχω να κρίνω και κανέναν. Υπήρξα σχεδόν 40 χρόνια δικαστής.

Ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοί μου προσπαθούν να κάνουν το σωστό. Βεβαίως θα υπάρξουν αστοχίες και λάθη. Άνθρωποι είναι και οι δικαστές. Αυτό που μέσα μου βαθιά εύχομαι και ελπίζω, είναι ακριβώς ότι είναι ανεξάρτητοι και δεν επηρεάζονται από κανέναν στην κρίση τους. Αυτό εύχομαι πάντα».

Αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών και την απόδοση δικαιοσύνης σε αυτή την περίπτωση, η ίδια δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να πιστεύω πως ναι, είναι απαίτηση της κοινωνίας, του καθενός από εμάς.

Από τη βραδιά εκείνη, που χάθηκαν 57 ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων, τα αισθήματα του πόνου και της οργής είναι αυτά νομίζω που διακατέχουν όλους μας. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της. Οφείλει να το κάνει.

Όλοι περιμένουμε απαντήσεις. Να αναζητηθούν, να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει η τιμωρία που προβλέπει η έννομη τάξη».

«Από την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη» ανέφερε επίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.