Ρ.Σβίγκου: «Υπάρχει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων & βλέπουμε να υπάρχει & το σκάνδαλο της συγκάλυψης»

«Είναι προφανές ότι φοβούνται, είναι πανικόβλητοι»

Ρ.Σβίγκου: «Υπάρχει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων & βλέπουμε να υπάρχει & το σκάνδαλο της συγκάλυψης»

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών της δηλώσεων, ανέφερε πως «κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα στελέχη της εφευρίσκουν κι άλλους τρόπους μεθόδευσης και συγκάλυψης του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων».

Σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο

«Είναι προφανές ότι φοβούνται, είναι πανικόβλητοι», συνέχισε η κ. Σβίγκου και χαρακτήρισε την Εξεταστική της Βουλής «παρωδία εξεταστικής».

Εξήγησε ότι «αρνούνται να καλέσουν στην Εξεταστική τον Γ. Δημητριάδη, ο οποίος ήταν αυτός ο οποίος παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας δήθεν την πολιτική ευθύνη εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη και ταυτόχρονα δεν συγκαλούν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την παρακολούθηση του κινητού του κ. Σπίρτζη», με ευθύνη του προέδρου της Βουλής, ο οποίος «λειτουργεί ως εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια, η Ράνια Σβίγκου έκανε λόγο για «ένα σκάνδαλο, μέσα στο σκάνδαλο. Υπάρχει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και βλέπουμε να υπάρχει και το σκάνδαλο της συγκάλυψης, το οποίο βέβαια αποκαλύπτει πλήρως την ενοχή προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όμως, ό,τι και να κάνει, δεν μπορεί να κρυφτεί».

Προανακριτική με προοδευτική πλειοψηφία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί «για τη διενέργεια προανακριτικής Επιτροπής από μια προοδευτική πλειοψηφία», τόνισε η Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας ότι «εμείς δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω, δεν θα αφήσουμε να μείνει καμία σκιά. Δεν είναι ακλόνητοι. Το κράτος δεν είναι τσιφλίκι του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση λέγοντας: «Στη χώρα μας, ο Κ. Μητσοτάκης ξεπούλησε τη ΔΕΗ», ενώ, αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, βλέπουμε η μια χώρα να διαδέχεται την άλλη στις εθνικοποιήσεις των επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας με κορυφαία παραδείγματα τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδοτεί την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των εταιριών, με χρήματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση των πολιτών».

Σχετικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Νοσοκομείο Παίδων, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι αυτό που είδε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ήταν γροθιά στο στομάχι και γροθιά στην αξιοπρέπεια όλων μας», συμπληρώνοντας ότι «από τον Οκτώβρη του 2020 προειδοποιούσαμε για τα τεράστια κενά, ειδικά σε αναισθησιολόγους και προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα για να μπορέσουν να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία, και η κυβέρνηση έλεγε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι μια χαρά». Η κυβέρνηση της ΝΔ, «δεν πήρε κανέναν μέτρο ενίσχυσης».

Αδιανόητα πράγματα

Ερωτώμενη για τις πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου υποστήριξε: «δεν είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δυο μέρες πριν, να συναντιέται με τον ηγέτη της Λιβύης και να μην αναφέρει τίποτα για το τουρκολιβυκό Μνημόνιο, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις. Δεν γίνεται να συγκαλείται Σύνοδος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας με υπό ένταξη χώρες, να προσκαλείται η Τουρκία και να μην γίνεται λόγος για κανέναν όρο από την ελληνική πλευρά, γι’ αυτή την πρόσκληση στην Τουρκία.

Δεν είναι δυνατόν, επίσης, να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση τις προκλητικότατες δηλώσεις Ερντογάν, που μας βρίσκουν όλους απέναντι, και να προσπαθεί να τις εντάξει στην εσωτερική πολιτική συζήτηση, μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα».

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό της, τόσο για την απουσία κάποιας διπλωματικής κίνησης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και για την «πλήρη αφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό έχει να κάνει προφανώς με τη διπλωματική απουσία της Ελλάδας, όπως επίσης με το ότι έχει μετατρέψει το προσφυγικό ζήτημα από ευρωτουρκικό, σε ελληνοτουρκικό», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.