H κυβέρνηση επιδοτεί επιπλέον όσους μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση ρεύματος – «Τέλος» σε θέρμανση και μπάνιο

Επιστρέφουν τους Έλληνες στην εποχή της Κατοχής

H κυβέρνηση επιδοτεί επιπλέον όσους μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση ρεύματος – «Τέλος» σε θέρμανση και μπάνιο

H κυβέρνηση επιδοτεί επιπλέον όσους μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τους λογαριασμούς του 2021 κάτι που σημαίνει πως θα αναγκάσει τους Έλληνες να σταματήσουν τα μπάνια και τα ντους (με ότι συνεπάγεται αυτό) και φυσικά θα πρέπει να επιλέξουν να «παγώνουν» όλο τον χειμώνα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων θα είναι εντυπωσιακή κι όλα αυτά για να… πολεμηθεί ο Πούτιν και ο Ζελένσκι να χαίρεται ανενόχλητος την μεγάλη περιουσία του.

Οι τεχνικές παράμετροι για την οριστικοποίηση του “πακέτου” των μέτρων των ενεργειακών επιδοτήσεων που θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο οριστικοποιούνται αυτές τις ημέρες από τα συναρμόδια υπουργεία με στόχο να ανακοινωθούν ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφεραν χθες ανώτατες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει «κλείσει» το ποσοστό της εξοικονόμησης ενέργειας (15%) που πρέπει να επιτυγχάνουν οι καταναλωτές σε σχέση με τις καταναλώσεις του 2021, προκειμένου να εξασφαλίζουν πρόσθετη έκπτωση, όπως επίσης ότι θα επιδοτηθούν όλες οι οικιακές καταναλώσεις (όχι μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη κατοικία).

Υπό διαμόρφωση είναι τα κλιμάκια της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με τα οποία θα εφαρμοστούν οι νέες επιδοτήσεις, καθώς παύει η επιδότηση για το σύνολο της κατανάλωσης που ισχύει τώρα.

Αναφορικά με το πλαφόν στην τιμή αποζημίωσης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι παραμένει ως βάση το ελληνικό σχέδιο το οποίο ούτως ή άλλως προβλέπει μηνιαία αναθεώρηση των τιμών που εισπράττουν οι ηλεκτροπαραγωγοί, ανάλογα με τη διακύμανση του πραγματικού κόστους των μονάδων.

Υπό συζήτηση είναι επίσης τόσο το ύψος της επιδότησης στο φυσικό αέριο όσο και ο μηχανισμός καταβολής της. Αν δηλαδή θα υπάρχει συνδυασμός κρατικής επιδότησης με έκπτωση από τη ΔΕΠΑ ή θα εφαρμοστεί μοντέλο ανάλογο με αυτό που ισχύει στην ηλεκτρική ενέργεια, όπου το σύνολο των επιδοτήσεων παρέχεται από την Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.