ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρύθμιση για την εκτός σχεδίου δόμηση ζήτησαν με τροπολογία 13 βουλευτές της ΝΔ

Αποσύρθηκε η τροπολογία έπειτα από σχετικές διαβεβαιώσεις του γραμματέα της Κ.Ο.

Ρύθμιση για την εκτός σχεδίου δόμηση ζήτησαν με τροπολογία 13 βουλευτές της ΝΔ

Τροπολογία για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει για την εκτός σχεδίου δόμηση από την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέθεσαν στην Βουλή 13 βουλευτές της ΝΔ προτείνοντας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταβατικό πλαίσιο εως την έκδοση των απαραίτητων προεδρικών διαταγμάτων.

Την ρύθμιση υπέγραφαν οι Μίλτος Χρυσομάλλης, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Παππάς, Δημήτρης Βαρτζόπουλος Αθανάσιος Λιούπης, Βασίλης Γιόγιακας, Διονύσης Ακτύπης, Στέργιος Γιαννάκης, Στέφανος Γκίκας Αθανάσιος Καββαδάς, Θανάσης Δαβάκης , Διονυσία Αυγερινοπούλου και Χρήστος Κέλλας και στην αιτιολογική έκθεση σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «με δεδομένη τη σοβαρή επίπτωση που θα επιφέρει στην ακίνητη περιουσία χιλιάδων πολιτών και όμοια και στον κλάδο των κατασκευών, κρίνεται επιβεβλημένη η νομοθέτηση της δυνατότητας έκδοσης οικοδομικής άδειας έως την 31.12.2025 για γήπεδα που έχουν δημιουργηθεί έως της 3.12.2003 υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους ιδιοκτήτες των γηπέδων αυτών να προχωρήσουν στη δόμηση των ακινήτων τους».

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες οι 13 «γαλάζιοι» βουλευτές είχαν επικοινωνία με τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μπούγα ο οποίος τους ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ευρύτερη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί αμέσως μετά τις εκλογές και θα επιλύσει συνολικά το πρόβλημα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μην αντιμετωπίσει με προχειρότητα την υπόθεση καθώς γνωρίζει ότι αφορά σε περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων πολιτών οπότε είναι δεδομένο πως απαιτείται προσεκτική μελέτη και διαβούλευση με όλους τους φορείς προκειμένου να κατατεθεί ένα άρτιο νομικά κείμενο το οποίο δεν θα κινδυνεύει να απορριφθεί από το ανώτατο δικαστήριο.

Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη οι 13 βουλευτές που υπογράφουν την ρύθμιση απέσυραν την τροπολογία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.