ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σ.Κασσελάκης προς «παλιό» ΣΥΡΙΖΑ: «Με εξέλεξαν γιατί κάτι έλειπε από την καθημερινότητά τους – Η εκλογή μου άλλαξε πολλές καριέρες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τις αποφάσεις του και πιστεύει ότι θα δικαιωθεί

Σ.Κασσελάκης προς «παλιό» ΣΥΡΙΖΑ: «Με εξέλεξαν γιατί κάτι έλειπε από την καθημερινότητά τους – Η εκλογή μου άλλαξε πολλές καριέρες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Συνταγματολόγου, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ξενοφώντα Κοντιάδη με τίτλο «Το φαινόμενο Κασσελάκη: Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» και για πρώτη φορά έδωσε απαντήσεις στα όσα του καταλογίζουν πως πρόκειται για ένα πολιτικό δημιούργημα των social media.

Ξεκαθάρισε πως εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ψηφίστηκε από την βάση του κόμματος και για να γίνει αυτό σημαίνει πως κάτι έλειπε από την καθημερινότητα των απλών ψηφοφόρων.

Ευθεία «αιχμή» κατά των παλιών κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν είχαν πλέον να προσφέρουν τίποτε στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Είπε μάλιστα αναφερόμενος στους αντιφρονούντες (και αποχωρούντες) στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πως προφανώς η εκλογή του χάλασε «καριέρες και φιλοδοξίες».

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος», δηλώνοντας με νόημα ότι «δεν υπάρχει κανείς που να «με έχει». Πώς εμπνέεις Δημοκρατικά, το κάνεις ψηφιακά, αυτή είναι η νέα μετα-Δημοκρατία.

Οι 150.000 που ψήφισαν έδειξαν ότι κάτι έλειπε από την καθημερινότητά τους. Είμαι εδώ μεταπολιτικά, μεταδημοκρατικά, όπως θέλετε πείτε το, για να προσφέρω στον τόπο μου».

Με νόημα, πάλι, ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνθηκε προς τους διαφωνούντες της Κουμουνδούρου και όσους τον αμφισβητούν, υποστηρίζοντας ότι διαλύεται το κόμμα:

«Προφανώς η εκλογή μου, η οποία άλλαξε πολλές καριέρες και φιλοδοξίες, έχει αντιδράσεις. Αλλά δε θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον αγώνα του κόσμου που στάθηκε στις ουρές και τον αγώνα του κόσμου που έμεινε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα τον Ιούνιο, δε θα τον προδώσω».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη δική του απάντηση σε όλους όσοι ισχυρίζονται πως είναι… πολιτικό προϊόν των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που έρχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

«Τα social media παρέχουν μία διαφάνεια που μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ. Σκέφτομαι όταν διαβάζω την ανελέητη επίθεση που δέχομαι κάθε μέρα «ποιον έχω βλάψει σε αυτή τη χώρα, τόσοι την έχουν βλάψει με ρουσφέτια και διαπλοκή, ναι και η κυβέρνηση Σημίτη, για ποιον λόγο να υπάρχει τόσος αρνητισμός στο πρόσωπό μου;» και απαντάω γιατί πλέον υπάρχουν ρωγμές στο σύστημα».

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης για το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ο ίδιος πρότεινε στην Έφη Αχτσιόγλου να αναλάβει όποιον ρόλο θέλει.

Παράλληλα, ο ίδιος υπενθύμισε τις… ειρηνοποιές διαθέσεις του λέγοντας πως «εγώ έτεινα χείρα φιλίας. Σέβομαι το κόμμα. Ακριβώς λόγω του σεβασμού κάλεσα την Έφη Αχτσιογλου και της πρότεινα όποιον ρόλο θέλει. Θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν δεχθεί την πρόσκλησή μου. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Τους είπα “ελάτε να είστε η ηγετική ομάδα”. Και τους εκτιμώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.